17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέο iPad Pro: Ανακοινώθηκε με πανίσχυρο M2 chipset και Wi-Fi 6E!

    Η Apple σχεδόν από το πουθενά (αν και οι insiders γνώριζαν ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας κάτι ετοίμαζε) προχώρησε στην ανακοίνωση του νέο πανίσχυρου iPad Pro. Το νέο high-end tablet της εμβληματικής εταιρείας θα στηρίζεται στο ταχύτατο M2 Silicon chipset, το οποίο μάλιστα θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα βασιζόμενο στην δυνατότητα για Wi-Fi 6E.

    Μοιραία οι προβολείς πέφτουν πάνω στο M2 chipset, το οποίο ως γνωστόν προσφέρει 15% καλύτερο performance σε σύγκριση με το M1, γεγονός που οφείλεται τόσο στους οκτώ πυρήνες της CPU, όσο και στους δέκα πυρήνες της GPU, προσφέροντας 35% καλύτερο performance στα visuals σε σχέση με τον προκάτοχό του. Για να καταλάβετε τη διαφορά, το M2 δύναται να φέρει εις πέρας 40% περισσότερους υπολογισμούς σε σχέση με το M1, καθώς διαθέτει το διπλάσιο memory bandwidth.

    Όπως γνωστοποίησε η Apple, το νέο iPad Pro διαθέτει μια νέα media engine, καθώς επίσης και έναν “φρέσκο” ISP (Image Signal Processor), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το νέο iPad Pro θα υποστηρίζει τη δυνατότητα για Pro Res video capture. Μάλιστα, σύμφωνα με την Apple, το νέο iPad Pro θα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα αξιόλογο πολυεργαλείο δημιουργίας και content creation, το οποίο θα δίνει τεράστια δημιουργική ελευθερία στα χέρια του εκάστοτε χρήστη, δίνοντας δυνατότητες για capture, edit και άλλου είδους επεμβάσεων την ώρα ακριβώς που συμβαίνουν.

    Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, το νέο iPad Pro διαθέτει δύο εκδόσεις: μία με οθόνη στις 11 ίντσες και μια με display στις 12.9 ίντσες, παίζοντας τα επίπεδα φωτεινότητας στα 1000 και 1600 nits αντίστοιχα. Επιπλέον, όπως με την έκδοση του iPad Pro που κυκλοφόρησε το 2021, η φετινή version διαθέτει Utra-Wide εμπρόσθια κάμερα με υποστήριξη του Center Stage, ενώ η κύρια κάμερα είναι ίδια και απαράλλαχτη (στα 10MP ανώτερη ανάλυση). Σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία της συσκευής, η Apple ισχυρίζεται ότι προσφέρει μέχρι και 10 ώρες για web browsing και αναπαραγωγής video μέσω Wi-Fi και μειώνεται κατά μια ώρα σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένα τα cellular data.

    Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του iPad Pro έχει να κάνει με την ύπαρξη του Wi-Fi 6E, με την Apple να ισχυρίζεται ότι το νέο iPad Pro θα είναι σε θέση να πιάσει ταχύτητες download που αγγίζουν τα 2.4Gb/s, ενώ η υποστήριξη για το 2nd gen Apple Pencil θα είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένα σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες για τον χρήστη του επί της οθόνης. Το νέο iPad pro θα υποστηρίζει iPadOS 16, με την Apple να ανακοινώνει ότι η κυκλοφορία του στην αγορά των Η.Π.Α θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου.

    Σε ότι έχει να κάνει με την τιμή του, το iPad Pro θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις στα 128GB, 256GB, 512GB, 1 ή 2TB, με το μοντέλο των 11 ιντσών να ξεκινάει από τα 799$ (Wi-Fi only) και 999$ για την cellular έκδοση. Τo μοντέλο των 12.9 ιντσών θα εκκινεί από τα 1.099$ (Wi-Fi only) και η cellular έκδοση θα ξεκινάει από τα 1.299$.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles