18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέο Kodi Addon Tool. Η απάντηση του TVAddons στον κίνδυνο ποινικής δίωξης

    Ένας από τους πιο δημοφιλείς media players σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Kodi. Και αυτό που έχει συμβάλλει στο να γίνει τόσο δημοφιλές είναι τα πειρατικά add ons που επιτρέπουν τη θέαση περιεχομένου προστατευμένου με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Μια από τις ιστοσελίδες που βοηθά στο διαμοιρασμό εκατοντάδων add-ons είναι το TVAddons. Η πλατφόρμα ισχυρίζεται ότι αν κάποιο addon παραβιάζει δικαιώματα, είναι πρόθυμη να τα αφαιρέσει μέσω της διαδικασίαςw DMCA. Ωστόσο, πέρυσι, αποδείχθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων, προτιμούν την οδό των μηνύσεων και των αγωγών.

    github-browse2

    Πλέον, η ιστοσελίδα έχει διαθέσει ένα νέο εργαλείο που όχι μόνο παρέχει σαφή πλεονεκτήματα σε όσους χρήστες ψάχνουν add-ons, αλλά παράλληλα προσπαθεί να μειώσει τον κίνδυνο ποινικής δίωξής του, μεταθέτοντας την ευθύνη από το ίδιο σε μια εταιρεία με «μεγαλύτερους ώμους». Συγκεκριμένα, ο Github Browser έκανε το επίσημο ντεμπούτο του πριν από μερικές ημέρες και το σκεπτικό είναι απλό. Από τη στιγμή που αρκετά third-party Kodi add-ons αναπτύσσονται και γίνονται διαθέσιμα στο Github, γιατί οι χρήστες να μην τα εγκαταστήσουν απευθείας από εκεί;. Αφενός κάτι τέτοιο, μειώνει την ευθύνη ιστοσελίδων σαν το TVAddons και από την άλλη επιτρέπει στους χρήστες τη λήψη πρόσθετων απευθείας από τις πηγές.

    Όπως αναφέρει ένας εκπρόσωπος του TVAddons στο torrentfreak, το νέο αυτό feature δίνει τη δυνατότητα στον τελικό χρήστη να εγκαταστήσει οποιοδήποτε πρόσθετο του Kodi επιθυμεί, ενώ παράλληλα βοηθά τους developers στην ανάπτυξη προσθέτων ανεξάρτητα, χωρίς να χρειάζεται να ταυτιστούν με ένα συγκεκριμένο release group ή ιστοσελίδα. Αλλά και το TVAddons πλέον μπορεί να παρέχει πολύ καλύτερη πρόσβαση σε addons τρίτων, χωρίς να χρειάζεται να τα επιμεληθεί, να τα αποθηκεύσει και να τα διαμοιράσει μέσω της ιστοσελίδας.

    Μένει να φανεί αν το ενδιαφέρον των κατόχων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, θα εστιάσει πλέον στο Github. Ωστόσο, το TVAddons θεωρεί ότι η ανοικτού κώδικα φύση των περισσότερων προσθέτων σε συνδυασμό με τη δύναμη που έχει το Github, θα μπορέσουν να αντέξουν σε κάθε απειλή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles