25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ CYS-ΕΛΟΤ: σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασίας στον τομέα της Τυποποίησης

    Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Τυποποίησης, υπέγραψαν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ο Οργανισμός Τυποποίησης Κύπρου (CYS) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης ως Ανεξάρτητη Λειτουργική Μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΛΟΤ/ΕΣΥΠ).

    Το Μνημόνιο Συνεργασίας που σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, υπέγραψαν η Γενική Διευθύντρια του CYS κα Αθηνά Παναγιώτου και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ, στην παρουσία και του Διευθυντή Τυποποίησης του CYS κ. Πάμπου Καμμά.

    Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συνεργασίες στη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα Ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, τη διάθεσή τους στην κυπριακή αγορά, την από κοινού εκπόνηση εθνικών προτύπων και προδιαγραφών κοινού ενδιαφέροντος, τη συνεργασία για ανάπτυξη εργασιών στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, εκπαιδεύσεις, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορα θέματα διακυβέρνησης, στρατηγικής και τεχνικού ενδιαφέροντος τόσο εγχώρια όσο και σε διεθνές ή περιφερειακό επίπεδο κ.ά.

    Στους τομείς συνεργασίας περιλαμβάνονται επίσης θέματα που αφορούν την ενέργεια και πηγές ενέργειας, υδρογονάνθρακες, υπηρεσίες, κατασκευές, ασφάλεια και υγεία στην εργασία, αειφορία, ψηφιοποίηση και σύγχρονα συστήματα πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ψηφιακής τεχνολογίας, υγεία, τρόφιμα, ναυτιλία, τουρισμός, κυκλική οικονομία και περιβάλλον, άμυνα, ηλεκτροτεχνική τυποποίηση, Ευρωκώδικες κλπ.

    Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των δύο Οργανισμών, το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας CYS-ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ επαναπροσδιορίζει τις άριστες σχέσεις τους γεγονός που αντανακλάται θετικά και στις οικονομίες των δύο χωρών ενώ αποτελεί εναρκτήριο για ενεργητική δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, τόσο περιφερειακά όσο και στην Ευρωπαϊκή τυποποίηση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles