BREAKING

Νέο πρωτοποριακό, EOS R System από την Canon: Φέρνει ξανά την επανάσταση στο μέλλον της φωτογραφίας και της κινηματογράφησης

Η Canon, παγκόσμια πρωτοπόρος στις λύσεις απεικόνισης, επαναπροσδιορίζει τα όρια της φωτογραφίας και της κινηματογράφησης, με την παρουσίαση του πρωτοποριακού EOS R System.

Πάνω από τριάντα χρόνια μετά την παρουσίαση του αρχικού συστήματος EOS, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην εποχή του, το τολμηρό, νέο EOS R System θα επεκτείνει, για ακόμη μια φορά, τις δυνατότητες της φωτογραφίας με αμέτρητους τρόπους. Η νέα μοντούρα φακού RF έχει κατασκευαστεί με ένα ιδανικό μίγμα οπτικής, μηχανικής και ηλεκτρονικής σχεδίασης, για να καταγράφει μοναδικές στιγμές με, μέχρι πρότινος, απίθανους τρόπους.

eos-r-system

Μια πρωτοποριακή μοντούρα φακού, βασισμένη στα καλύτερα σημεία της παράδοσης EOS
Από τη σύλληψή του, το 1987, το EOS System – συμπεριλαμβανόμενου του Cinema EOS – έχει εξελιχθεί στο πιο αναγνωρισμένο σύστημα απεικόνισης στον κόσμο. Η σημερινή παρουσίαση αναβαθμίζει την πλατφόρμα EOS σε νέα επίπεδα, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία του υπάρχοντος συστήματος, με ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, δυνατότητες στη σχεδίαση των φακών, και δημιουργική ευελιξία. Η νέα μοντούρα RF βασίζεται στα προτερήματα του υπάρχοντος συστήματος EF, και είναι αποτέλεσμα εντατικής έρευνας των μηχανικών της Canon, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ένα εντυπωσιακό οπτικό σύστημα, με απόσταση από την πατούρα στο πίσω μέρος, 20 χιλιοστά, και μεγάλη διάμετρο μοντούρας 54 χιλιοστών – κάτι που προσδίδει μεγαλύτερη ελευθερία στη σχεδίαση νέων φακών. Η σύνδεση 12 επαφών της νέας μοντούρας επιτρέπει προηγμένη επικοινωνία και μετάδοση ισχύος μεταξύ του φακού και του σώματος της μηχανής, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις σχεδιαστικές επιλογές, με αποτέλεσμα την υψηλότερη ποιότητα εικόνας και την ενισχυμένη χρηστικότητα.

Εξαιρετική ποιότητα σε κάθε λεπτομέρεια
Σχεδιασμένο από την αρχή, το νέο EOS System έχει επανασχεδιαστεί με γνώμονα τις συμβουλές και υποδείξεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του υπάρχοντος EOS System από επαγγελματίες και ενθουσιώδεις  φωτογράφους και κινηματογραφιστές. Το EOS R System με τη μοντούρα RF και το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF προσφέρει απαράμιλλη οπτική υπεροχή, την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο [1] και ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ μηχανής και φακού. Χαρακτηριστικά που είναι συνώνυμα με το  EOS – γρήγορη απόδοση, εξαιρετική εργονομία και ανώτερη, χωρίς συμβιβασμούς, ποιότητα εικόνας – παραμένουν στον πυρήνα του EOS R System.

Διαθέτοντας καινοτομική τεχνολογία τόσο για φωτογράφηση όσο και κινηματογράφηση, το EOS R System επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο υπό εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό με ακριβή εστίαση, χάρη στο Dual Pixel CMOS AF. Μικρό και διακριτικό, το EOS R System προσδίδει ευελιξία, όπως επίσης και το πλεονέκτημα των αθόρυβων λήψεων. Επιπλέον, προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα βίντεο από κάθε άλλη μηχανή Canon EOS System, εκτός της σειράς Cinema EOS, επιτρέποντας στους κινηματογραφιστές να αναβαθμίσουν τις αφηγηματικές τους ικανότητες σε ανώτερο επίπεδο, με ανάλυση 4K και χρωματικό βάθος 10-bit μέσω HDMI. Το όλο σύστημα έχει τελειοποιήσει τον χειρισμό και τα προηγμένα εργονομικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ηλεκτρονικό οπτικό σκόπευτρο και εκτεταμένη παραμετροποίηση, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να δώσει βαρύτητα στο θέμα του, παρά στη μηχανή.

Ένα σύστημα σχεδιασμένο με φακούς στον πυρήνα του
Το EOS R System κληρονομεί όλα τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα του συστήματος, κυρίως πλήρη συμβατότητα με τους υπάρχοντες φακούς EF και EF-S και τα αντίστοιχα αξεσουάρ [2], όταν χρησιμοποιείται ένας από τους τρεις νέους μετατροπείς φακού, γεγονός το οποίο επεκτείνει τα όρια της σύλληψης εικόνας. Εξάλλου, η Canon παρουσιάζει σήμερα τρεις νέους φακούς, συμβατούς με το EOS R System – τους RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM και RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Βασισμένοι στην παράδοση των φακών της Canon, οι νέοι υψηλής απόδοσης  φακοί, θα διευρύνουν τα όρια της δημιουργικής λήψης, χάρη στα νέα οπτικά μέρη με τεχνολογίες αιχμής, και προηγμένη επεξεργασία εικόνα, τόσο για στατική εικόνα, όσο και για βίντεο. Επιπροσθέτως, οι χρήστες των Canon EOS full frame ή APS-C DSLR μηχανών, μπορούν να απολαύσουν το EOS R System με τους φακούς EF και EF-S χάρη στους σχετικούς μετατροπείς, διατηρώντας την ίδια απόδοση κατά τη χρήση μιας DSLR, καθώς και πρόσβαση στα αξεσουάρ EOS και τα φλας Speedlite.

Διεύρυνση της οικογένειας full frame
Με τη διεύρυνση της γκάμας EOS full frame, η Canon αποκαλύπτει σήμερα το πρώτο σώμα φωτογραφικής μηχανής που φέρει την επωνυμία EOS R και τη μοντούρα φακού RF – θέτοντας από σήμερα τα αυριανά πρότυπα για φωτογραφικές μηχανές. Διαθέτει το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο [3], και είναι επίσης η πρώτη φωτογραφική μηχανή  στον κόσμο με ικανότητα εστίασης σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού μέχρι και -6EV [4] καθώς και απολύτως αθόρυβες λήψεις, παρέχοντας εκπληκτικής ποιότητας αποτελέσματα κάθε φορά. Το EOS R επαναπροσδιορίζει την απόδοση της φωτογραφίας και του βίντεο με απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, κορυφαία συνδεσιμότητα, τελειοποιημένη εργονομία και υψηλής απόκρισης χειρισμό.

Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το EOS System, η Canon ανακοινώνει επίσης σήμερα τον EF-M 32mm f/1.4 STM – έναν νέο φακό 32 χιλιοστών για το σύστημα mirrorless μηχανών EOS M – και τους EF 400mm f/2.8L IS III USM και EF 600mm f/4L IS III USM, δύο επαναστατικούς, ελαφρείς επαγγελματικούς υπερ-τηλεφακούς για το EF System.

 

[1] Ισχύει το χρόνο της παρουσίασης (5 Σεπτεμβρίου 2018) και βασίζεται σε δοκιμές των υπαρχόντων full frame mirrorless φωτογραφικών μηχανών

[2] Συμβατό με όλους τους φακούς εκτός από τον Canon EF 35-80mm Power Zoom

[3] Ισχύει το χρόνο της παρουσίασης (5 Σεπτεμβρίου 2018) και βασίζεται σε δοκιμές των υπαρχόντων full frame mirrorless φωτογραφικών μηχανών

[4] Μεταξύ όλων των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς που διαθέτουν αισθητήρα εικόνας full frame ανάλογο με 35mm με AF ανίχνευσης διαφοράς φάσης στο πεδίο εικόνας. Ισχύει από τις 4 Σεπτεμβρίου 2018 (με έρευνα της Canon). Σύμφωνα με τα πρότυπα της Canon. (Κατά τη λήψη στατικής εικόνας, f/1.2, AF σημείου κέντρου, AF μιας λήψης, θερμοκρασία 23°C/73°F, ISO100

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment