25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Νέο τρόπο να ξεκλειδώνουν τα iPhone ανακάλυψαν οι κλέφτες κινητών

    Σε περίπτωση που το iPhone σου χαθεί ή κλαπεί, η Apple σου επιτρέπει να το κλειδώσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κλέφτες δε θα έχουν πρόσβαση στη συσκευή σου, εκτός εάν αποκτήσουν με κάποιο τρόπο τις πληροφορίες του Apple ID. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, οι κλέφτες αποδεικνύονται εξυπνότεροι και πάντα βρίσκουν καινούριους τρόπους να ξεγελάσουν τους χρήστες, ώστε να ξεκλειδώσουν από μόνοι τους τη συσκευή για λογαριασμό τους.

    Το ύποπτο SMS

    Πρόσφατα έγινε γνωστή η ιστορία κάποιου Vedant που έχασε ένα iPhone 12. Έπραξε αυτό που συνηθίζεται σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή χρησιμοποίησε τη λειτουργία “Find My” για να εντοπίσει τη συσκευή και να την κλειδώσει. Μετά από μερικές μέρες, είχε χάσει την ελπίδα του, όμως έλαβε ένα SMS που ανέφερε ότι το κινητό βρέθηκε και έπρεπε να ακολουθήσει ένα link για να δει την τοποθεσία του.

    Το link από μόνο του θα φαινόταν ύποπτο σε κάθε «υποψιασμένο» σχετικά με τις ηλεκτρονικές απάτες. Όμως περιείχε λέξεις όπως “icloud” και “findmy”, με αποτέλεσμα κάποιος εύκολα να μπορεί να παρασυρθεί.

    Ο Vedant πάτησε το link και έβαλε τα στοιχεία του Apple ID. Μετά έλαβε ένα email που έλεγε ότι το Apple ID χρησιμοποιήθηκε από άλλο υπολογιστή. Όταν κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη, προσπάθησε να αλλάξει το password. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Το iPhone άλλαξε “χέρια” και απενεργοποιήθηκε αμέσως η λειτουργία «Find My”. Παρά το γεγονός ότι πλέον ο κόσμος είναι υποψιασμένος, θέλει μεγάλη προσοχή ως προς τα links που πατάμε.

    Διαβάστε επίσης:

    Είναι γεγονός! Το πρώτο iPhone με ενσωματωμένη θύρα USB-C πουλήθηκε για 86.000 δολάρια

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles