21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Νέο υπερσύγχρονο Υπολογιστικό Σύστημα θα εγκατασταθεί στο Cyprus Institute από την Cosmos Business Systems

    cbs it systems cyprus

    Στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου υπερσύγχρονου Υπολογιστικού Συστήματος υψηλής απόδοσης (High Performance Computer) αποτελούμενο από υπολογιστικούς κόμβους, μονάδα αποθήκευσης και εξοπλισμό διασύνδεσης, προχωρά το Cyprus Institute. Με το νέο αυτό Υπολογιστικό Σύστημα το οποίο θα εγκατασταθεί στις υποδομές του Υπερυπολογιστή που διαθέτει το Ινστιτούτο Κύπρου στην περιοχή της Αθαλάσσας στην Λευκωσίας, ενισχύονται σημαντικά οι δυνατότητες της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου που ασχολείται με εφαρμογές σε πρότυπες υπολογιστικές δομές και την ανάπτυξη αλγορίθμων και κωδικών κατάλληλων για την επόμενη γενιά υπολογιστικών μηχανών (exascale computing).

    Το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης του Υπολογιστικού αυτού Συστήματος της Hewlett Packard Enterprise, ανατέθηκε έπειτα από ανοικτό διαγωνισμό στην COSMOS BUSINESS SYSTEMS AEBE.

    Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Cosmos Business Systems, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κύπρο μέσω της θυγατρικής του CBS IT Systems Cyprus LTD, διαθέτει σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση έργων Υπερυπολογιστών, καθώς έχει εγκαταστήσει ένα από τα μεγαλύτερα υπερυπολογιστικά συστήματα στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) που προσφέρει υπολογιστική ισχύ που αγγίζει τα 180TFlops (τρισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο), ενώ έχει εγκαταστήσει και ένα μικρότερο στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

    Η υποδομή αυτή του ΕΔΕΤ έχει ενσωματωθεί στο Ευρωπαϊκό οικοσύστημα υπερυπολογιστών και έχει συμπεριληφθεί στους 500 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles