18.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    NetEase: Ίσως φέρει το Google Play Store ξανά στην Κίνα

    Η ιστοσελίδα «The Information», η οποία επικαλείται δυο πηγές προσκείμενες στις διεξαχθείσες συζητήσεις, αναφέρει πως η NetEase, μια κινεζική τεχνολογική εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με την Google για να φέρουν ξανά το Play Store στην Κίνα. Αν κάτι τέτοιο τελικά υλοποιηθεί παραμένει άγνωστο προς το παρόν, αλλά αν όντως συμβεί τότε θα δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους developers.

    Σύντομα υπενθυμίζουμε ότι το 2010, επισήμως εγκατέλειψε την κινεζική αγορά, ύστερα και από ένα μικρό επεισόδιο με τις αρχές. Η Google αρνήθηκε να προβεί σε λογοκρισία συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης και ανακατεύθυνε τους χρήστες στο Hong Kong. Έκτοτε, παρά τη σημαντική διείσδυση που καταγράφει το Android στη μεγαλύτερη αγορά smartphones, το Play Store της Google ήταν απόν από τις συσκευές που πωλούνταν σε αυτήν την αγορά.

    play store

    Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει σύντομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στην περιοχή της Κίνας, η NetEase ήρθε σε επαφή με την Google για να συμμαχήσουν στην προσπάθεια να ξανακάνουν διαθέσιμο το Store στις συσκευές αυτής της αγοράς. Ωστόσο και οι δυο πλευρές, Google και Κινεζική κυβέρνηση βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση και κατανοούν ότι μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να ευοδώσει.

    Η συμμετοχή της Κίνας στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και η εμφάνισή της στην παγκόσμια οικονομία έχουν βάλει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Ανάγκασαν μια εταιρεία του μεγέθους της Google να εγκαταλείψει την αγορά, αλλά κατανοούν και αποδέχονται ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Από την άλλη πλευρά, η Google βρίσκεται και αυτή σε μια παρόμοια θέση. Η λογοκρισία και οι προβληματικές νομοθετικές ρυθμίσεις της χώρας σχετικά με το διαδίκτυο, έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες της εταιρείας, αλλά η Κίνα, είναι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό η μεγαλύτερη αγορά συσκευών smartphone.

    Κερδισμένοι από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι και οι χρήστες, εφόσον θα έχουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες και εφαρμογές. Οι developers εκτός Κίνας θα μπορούν να εισέλθουν στην αγορά αυτή και να διαθέσουν τα δικά τους apps. Μένει να φανεί στο άμεσο μέλλον αν κάτι τέτοιο τελικά πραγματοποιηθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles