24.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Netflix: Μειώνει τις δαπάνες με απολύσεις 150 υπαλλήλων

    Αντιμέτωπο με αρκετές δυσκολίες είναι πλέον το Netflix, όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε από τη γνωστοποίηση των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων. Από τη μία πλευρά η δυναμική επέκταση των ανταγωνιστικών πλατφορμών και από την άλλη πλευρά η αποχώρηση της υπηρεσίας από τη Ρωσία, έχουν διαμορφώσει ένα νέο σκηνικό για το Netflix που για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια άρχισε να βλέπει τη δημοτικότητά του να μειώνεται παρουσιάζοντας απώλειες χρηστών. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις και να περιορίσει τα έξοδα, η δημοφιλής streaming υπηρεσία προχώρησε στις πρώτες απολύσεις. Όπως αναφέρει το CNBC, το Netflix απέλυσε περίπου 150 υπαλλήλους, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στις Η.Π.Α.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε τα εξής:

    «Η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει επίσης να επιβραδύνουμε και την αύξηση του κόστους. Έτσι, δυστυχώς, αφήνουμε περίπου 150 υπαλλήλους, κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ, να φύγουν σήμερα. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται κυρίως στις επιχειρηματικές μας ανάγκες και όχι στις επιδόσεις τους, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες. Κανείς από εμάς δε θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτήν την πολύ δύσκολη μετάβαση. Ορισμένοι εργολάβοι επηρεάζονται επίσης από τα νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά τους στο Netflix».

    Διαβάστε επίσης:

    Υπό εξέταση οι “Πειρατές της Καραϊβικής 6” με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles