24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η νέα πατέντα της Apple: το τηλέφωνό σου, θα ξέρει αν μπορείς να απαντήσεις ή όχι

    Κάθε φορά που η συζήτηση για το αν η Apple κάνει καινοτομία ή όχι (μαζί με τις αντίστοιχες αντιδράσεις των επενδυτών της) έρχεται μία από αυτές τις πατέντες που κατοχυρώνει η εταιρεία του Cupertino και λέει ότι ξέρει κάτι πολύ καλά: να δίνει λύσεις σε ζητήματα που δεν είχες σκεφτεί ότι είχες.

    apple-iphone-5-black-front-back-flat

    Σύμφωνα με το Apple Insider, κατοχυρώθηκε η πατέντα για μία τεχνολογία που θα λέει αυτόματα στους χρήστες την μορφή επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν με μία συγκεκριμένη επαφή. Ακούγεται γενικό;

    Φανταστείτε ότι θέλετε να καλέσετε τον φίλο/την φίλη σας για να βγείτε το βράδυ. Αυτός/ή βρίσκεται σε κάποια συνάντηση. Είτε το έχει επιλέξει, είτε όχι, η συσκευή θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε συνάντηση οπότε θα σας προτρέψει να επικοινωνείτε μαζί του μέσω mail.  Θα δείτε, δηλαδή,την σχετική ένδειξη στη συσκευή σας και θα επικοινωνήσετε μέσω mail, όχι μέσω τηλεφώνου. Ή αν οδηγείτε. Το GPS της συσκευής σας θα καταλάβει ότι «τρέχετε» με περισσότερα από 60 χιλιόμετρα την ώρα (άρα οδηγείτε) και θα βγάλει την σχετική ένδειξη ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε οπότε ο καλούντας μπορεί να σας στείλει mail ή να σας αφήσει μήνυμα στο WhatsApp πχ.

    Η πατέντα αυτή προβλέπει πως η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει εργαλεία όπως το GPS, την κάμερα ή το μικρόφωνο για να «καταλάβει» σε τι κατάσταση βρίσκεστε και σε ποια τοποθεσία, οπότε με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξει, να ενημερώσει όλους εκείνους που θα θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας για τον καλύτερο τρόπο να το κάνουν. Ενώ εδώ θα δείτε ένα μικρό παράδειγμα του interface για τις χειροκίνητες ρυθμίσεις:

    13.04.30-Contact-5

    Ακούγεται «μικρό», αλλά δεν είναι. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που όσο κι αν έχεις σταματήσει να πιστεύεις στην Apple, σκέφτεσαι «Oops, they did it again».

    Related Articles

    15 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles