19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    O πύραυλος New Glenn της Blue Origin (του Jeff Bezos) ετοιμάζεται να κατακτήσει το διάστημα!

    Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η εξερεύνηση του διαστήματος, ήταν υπόθεση των δύο υπερδυνάμεων Ε.Σ.Σ.Δ και Η.Π.Α, καθώς και οι δύο στα 60s και στα 70s επιδόθηκαν σε μία κούρσα για να μπορέσουν να κυριαρχήσουν στο διάστημα. Πλέον οι εποχές της αντιπαράθεσης έχουν περάσει και η εξερεύνηση του διαστήματος έχει περάσει σε ιδιωτικά χέρια, με τους Jeff Bezos, Elon Musk, Richard Branson και άλλους επιχειρηματίες να στρέφουν το βλέμμα τους προς το άγνωστο διάστημα. Πρόσφατα, η εταιρεία Blue Origin του Jeff Bezos παρουσίασε τον πύραυλο New Glenn, όπου η ονομασία του προέρχεται από τον διάσημο αστροναύτη John Glenn.

    new-glenn-1

    Ο New Glenn είναι ο μεγαλύτερος διαστημικός πύραυλος από την εποχή του Saturn V, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τη NASA σε μία σειρά από αποστολές τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Η διάμετρος του New Glenn ξεπερνάει τα 7 μέτρα και το ύψος του είναι μεταξύ 82 και 95 μέτρων. Η Blue Origin δεν είναι μία εταιρεία που εμφανίζεται τώρα στο προσκήνιο, καθώς αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία, η οποία κατάφερε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο στο διάστημα (δεν πήγε βέβαια και πολύ μακριά, καθώς δεν έφυγε από τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας) και να τον προσγειώσει κάθετα, με τον Elon  Musk και το SpaceX project να ακολουθεί. To team της Blue Origin μετά την ολοκλήρωση του New Glenn δουλεύει πάνω και στην ανάπτυξη του «διαδόχου» του, ονόματι New Armstrong, που όμως είναι άγνωστο το πότε θα είναι έτοιμος για… εκτόξευση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles