16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το New Horizons αναμένεται να ταξιδέψει προς τη Ζώνη του Κάιπερ

    Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που το διαστημικό σκάφος της NASA, New Horizons, άφησε άφωνη την ανθρωπότητα με τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον μακρινό Πλούτωνα. Ωστόσο, η αποστολή του New Horizons δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς η NASA σχεδιάζει να στείλει το σκάφος της ακόμη πιο μακριά, με απώτερο στόχο να φτάσει μέχρι τη Ζώνη του Κάιπερ, στα όρια του ηλιακού μας συστήματος!

    NASA-New-Horizons-Brings-Pluto-Into-Focus-Sends-Photo-to-Earth

    Στόχος του New Horizons θα είναι να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από το αντικείμενο της ζώνης Κάιπερ με την κωδική ονομασία 2014 MU69. Το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν βρισκόταν στα αρχικά πλάνα της NASA, όμως η ανακάλυψη του από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble τη χρονιά που μας πέρασε, έπεισε τους επιστήμονες της NASA για τη συνέχιση του ταξιδιού του New Horizons. To ερευνητικό σκάφος της NASA αυτή τη στιγμή διαθέτει αρκετά καύσιμα για να φτάσει στη ζώνη του Κάιπερ, αλλά και την τεχνολογική δυνατότητα επικοινωνίας με τη Γη ακόμη και από αυτό το τόσο μακρινό σημείο του ηλιακού μας συστήματος. Παρόλα αυτά, η νέα διαστημική διαδρομή του New Horizons βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού, καθώς εφόσον πάνε όλα καλά το νέο ταξίδι του New Horizons θα ξεκινήσει μέσα στο 2016 (ύστερα από κάποιες απαραίτητες μανούβρες που θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενέργεια). Εάν όλα προχωρήσουν με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα, το New Horizons αναμένεται να φτάσει στη Zώνη του Κάιπερ τον Ιανουάριο του 2019.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles