24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Nikon παρουσιάζει έναν νέο, εντυπωσιακά λεπτό φακό PD-ZOOM και έναν φορητό υπερ-τηλεφακό

    VR_70_300_a - Copy (2)[Δ.Τ]

    Η Nikon ανακοίνωσε στις 13 Μαρτίου 2014 την κυκλοφορία δύο νέων φακών zoom 1 NIKKOR: τον ισχυρό υπερ-τηλεφακό 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 και τον ευέλικτο 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM. Καθώς παρέχουν ακρίβεια και εξαιρετική φορητότητα, αυτοί οι δύο νέοι φακοί φορμά CX συνδυάζονται με τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 για γρήγορες και ακριβείς λήψεις.

    Ο εξαιρετικά φορητός φακός 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 παρέχει σε όσους χρησιμοποιούν τη Nikon 1 την ευελιξία να πραγματοποιούν λήψεις τηλεφακού σε υψηλές ταχύτητες, κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Ιδανικός συνεργάτης της νέας Nikon 1 V3, αυτός ο φακός αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα του πλεονεκτήματος σε μέγεθος και ταχύτητα που παρέχουν οι Nikon 1 έναντι των D-SLR όταν απαιτείται η χρήση φακών μεγάλου μήκους. Φέρνει κοντά τα απομακρυσμένα θέματα με εξαιρετική ακρίβεια και είναι ιδανικός για λήψεις αθλητικών εκδηλώσεων, άγριας φύσης και τοπίων ή για πολύ εντυπωσιακά κοντινά πλάνα κατά τη λήψη video.

    Ο λεπτός φακός 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM διατίθεται για πρώτη φορά στα κιτ των Nikon 1 V3. Με εξαιρετική απόδοση τόσο σε απομακρυσμένα θέματα όσο και σε πολύ κοντινές λήψεις, αυτός ο φακός καδράρει τέλεια τις στιγμές και παρέχει απίστευτα ομαλή λειτουργία zoom. Καθώς είναι ο πρώτος φακός στη σειρά 1 NIKKOR που περιλαμβάνει αυτόματο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κάλυμμα φακού και μηχανισμό συμπτυσσόμενου φακού, είναι έτοιμος για λήψεις από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή και συμπτύσσεται τη στιγμή που θα την απενεργοποιήσετε, εξασφαλίζοντας εξαιρετική φορητότητα.

    Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής προϊόντων compact φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1 της Nikon Europe δήλωσε: «Το σύστημα Nikon 1 είναι γνωστό για την ταχύτητα και την εξαιρετική φορητότητά του και αυτοί οι νέοι φακοί 1 NIKKOR ενισχύουν εντυπωσιακά αυτά τα πλεονεκτήματα. Το νέο κιτ φακού 10–30mm PD-ZOOM είναι εξαιρετικά φορητό με εντυπωσιακή απόδοση σε όλα τα επίπεδα και παρέχει σημαντικά υψηλότερη ποιότητα εικόνας καθώς και άμεση ενεργοποίηση: το γεγονός ότι το ηλεκτρικό zoom κινείται τόσο γρήγορα και ομαλά σε όλο το εύρος του zoom αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τις λήψεις video. Για όσους χρησιμοποιούν Nikon 1 V-series και θέλουν να εξερευνήσουν τη φωτογράφιση με τηλεφακό χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους ογκώδεις φακούς D-SLR, ο 1 NIKKOR VR 70–300mm αποτελεί μια συναρπαστική νέα επιλογή: σε συνδυασμό με τη νέα Nikon 1 V3, η εξαιρετικά ελαφριά και φορητή κατασκευή του ανοίγει νέους δρόμους για γρήγορες λήψεις τηλεφακού με τη μηχανή στο χέρι».

    Εξαιρετικά φορητός υπερ-τηλεφακός 1 NIKKOR VR 70300mm f/4.5–5.6:

    Ο ισχυρός νέος φακός 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 οδηγεί σε ένα νέο επίπεδο τη φορητότητα και τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Με την εξαιρετικά compact κατασκευή και την ευκρίνεια που παρέχει αυτός ο μακρύς φακός, οι χρήστες της Nikon 1 έχουν την ελευθερία να τραβούν φωτογραφίες υπερ-τηλεφακού σε υψηλές ταχύτητες και χωρίς τη χρήση τριπόδου: σε συνδυασμό με μια φωτογραφική μηχανή Nikon 1 V-series όπως η νέα Nikon 1 V3, έχετε τον ιδανικό συνδυασμό για μακρινές λήψεις. Με εστιακό εύρος ισοδύναμο με το εντυπωσιακό 189–810 mm σε φορμά 35 mm, αυτός ο φακός καλύπτει αθλητικούς αγώνες με γρήγορη δράση από μακριά, μεγεθύνει την εστίαση στην άγρια φύση και αναδεικνύει τις λεπτομέρειες σε μακρινά τοπία. Χάρη στην compact σχεδίασή του, οι λήψεις με υπερ-τηλεφακό κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι γίνονται πιο άνετα από ποτέ ενώ ο μηχανισμός συμπτυσσόμενου φακού χαρίζει εξαιρετική φορητότητα κατά τις μετακινήσεις σας. Για πρώτη φορά στους φακούς 1 NIKKOR, αυτός ο φακός περιλαμβάνει διακόπτη ορίου εστίασης που σας επιτρέπει να μειώνετε το χρόνο εστίασης κατά τη λήψη εντός ενός συγκεκριμένου εύρους απόστασης. Ο μηχανισμός πηνίου φωνής (VCM) της Nikon εξασφαλίζει γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ενώ με το δακτύλιο εστίασης με λειτουργία M/A (αυτόματη εστίαση με παράκαμψη χειροκίνητης λειτουργίας), μπορείτε να πραγματοποιείτε ευκολότερα τις συνθέσεις που θέλετε χρησιμοποιώντας γρήγορες και ακριβείς ρυθμίσεις χειροκίνητης εστίασης κατά τη λειτουργία με αυτόματη εστίαση. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα ενώ το ανθεκτικό μεταλλικό περίβλημά του χαρίζει στιλ και συνδυάζεται τέλεια με το σώμα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1.

    1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.55.6 PD-ZOOM: ομαλό zoom

    Ο εξαιρετικά λεπτός 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM έρχεται να προστεθεί στη σειρά φακών 1 NIKKOR αντικαθιστώντας το φακό 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6. Εξαιρετικά μικρός και απίστευτα ελαφρύς, αυτός ο νέος φακός χαρίζει εξαίρετη φορητότητα και δυνατότητα άμεσης λήψης, με ανώτερη ποιότητα εικόνας και ομαλότερο zoom για μοναδικές φωτογραφίες και video. Με το μεγάλο εύρος zoom 10-30 mm που διαθέτει (ισοδύναμο με 35 mm: 2781 mm), έχετε την ευελιξία να καδράρετε ευρείες γωνίες ή να σμικρύνετε την προβολή για να φωτογραφίζετε μακρινά θέματα εύκολα. Το ηλεκτρικό zoom και ο ηλεκτρικός δακτύλιος zoom εξασφαλίζουν γρήγορο και ομαλό zoom και έξυπνη λειτουργία, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη λήψη video ή όταν θέλετε να παρακολουθήσετε τη γρήγορη δράση. Εξοπλισμένος με μηχανισμό συμπτυσσόμενου φακού και ηλεκτρονικό κάλυμμα φακού αντί για καπάκι φακού, αυτός ο λεπτός φακός συλλαμβάνει ακόμη και τις πιο αναπάντεχες φωτογραφικές στιγμές και στιγμιότυπα video, χωρίς καθυστερήσεις. Όταν ενεργοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή, ανοίγει το κάλυμμα ενώ προεκτείνεται ο φακός. Δεν χάνετε πλέον πολύτιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αφαιρέσετε το καπάκι φακού. Όταν απενεργοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή ο φακός συμπτύσσεται αμέσως κι έτσι μπορείτε εύκολα να φυλάξετε ξανά τη φωτογραφική μηχανή στην τσάντα μεταφοράς του εξοπλισμού σας, με το φακό συνδεδεμένο. Αυτός ο κομψός φακός 1 NIKKOR διατίθεται σε μαύρο χρώμα και έχει ανθεκτική, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή σχεδίαση.

    Ευκρίνεια και σταθερότητα: ανώτερη ποιότητα εικόνας

    Και οι δύο αυτοί νέοι φακοί zoom 1 NIKKOR περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Nikon για ανώτερη ποιότητα εικόνας. Η υψηλής ποιότητας οπτική σχεδίαση του φακού 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 εξασφαλίζει ευκρινείς εικόνες με υψηλή αντίθεση σε ολόκληρο το εύρος διαφράγματος. Το γυάλινο στοιχείο φακού Super ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) μειώνει τη χρωματική εκτροπή, ενώ η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει σημαντικά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις. Ο φακός 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM διαθέτει τέσσερα στοιχεία ασφαιρικού φακού και ένα γυάλινο στοιχείο φακού ED, τα οποία διορθώνουν τις ανεπιθύμητες αποκλίσεις και παραμορφώσεις για να σας χαρίζουν φωτογραφίες με εξαιρετική ανάλυση και αντίθεση. Και οι δύο φακοί είναι εξοπλισμένοι με το σύστημα απόσβεσης κραδασμών (VR) της Nikon για καθαρές φωτογραφίες χωρίς θαμπάδα σε ολόκληρο το εύρος του zoom, ειδικότερα κατά τη φωτογράφιση με μικρότερες ταχύτητες κλείστρου.

    Σειρά 1 NIKKOR

    Οι φακοί 1 NIKKOR αποτυπώνουν τις σημαντικές στιγμές της ζωής με μοναδική ευκρίνεια. Σε συνδυασμό με τη φορητότητα, την ισχύ και την ταχύτητα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, το μικρό μέγεθος των φακών 1 NIKKOR καθιστά το σύστημα Nikon 1 πραγματικά ξεχωριστό. Σχεδιασμένη με γνώμονα το δραστήριο τρόπο ζωής, αυτή η εξελισσόμενη σειρά φακών καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία σκηνών, ενώ κάθε φακός είναι βελτιστοποιημένος για εγγραφή video. Επιπλέον, ο ειδικός προσαρμογέας μοντούρας FT1 επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τους φακούς NIKKOR με μοντούρα F με τη φωτογραφική μηχανή Nikon 1 που διαθέτουν.

    Προαιρετικά εξαρτήματα:

    Αποσπώμενη μοντούρα τριπόδου TR-N100: για το φακό 1 NIKKOR VR 70–300mm. Ιδανικό εξάρτημα για τις λήψεις με έκθεση μεγάλης διάρκειας ή για τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Θήκες φακών: χρησιμοποιήστε τη μαλακή θήκη φακού CL-N102 για την προστασία του φακού 1 NIKKOR VR 70–300mm από σκόνη και γρατσουνιές. Αντίστοιχα, χρησιμοποιήστε τη μαλακή θήκη φακού CL-N101 για να προστατέψετε το φακό 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM.

    Αξεσουάρ που περιλαμβάνονται:

    Σκίαστρο φακού μπαγιονέτ HB-N110: για το φακό 1 NIKKOR VR 70–300mm. Μειώνει το σκεδαζόμενο φως και ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις, χαρίζοντάς σας φωτογραφίες με καλύτερη αντίθεση και κορεσμό χρωμάτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles