23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Apple παρουσίασε τον πρωτοποριακό Mac Pro

    Μία έκπληξη περίμενε τους παρεβρισκόμενους στην αίθουσα του Moscone Culture Center. Ο Phil Shiller, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του στο WWDC 2013, ανακοίνωσε τον νέο, πρωτοποριακό, τουλάχιστον από άποψη σχεδίασης και αισθητικής Mac Pro. Μάλιστα, απάντησε στους επικριτές της Apple, λέγοντας “Can’t innovate anymore, my ass!”.

    Ο νέος Mac Pro, βασίζεται σε μία νέα desktop αρχιτεκτονικής που η εταιρεία ονομάζει Unified Thermal Core, και η οποία εξασφαλίζει την σωστή ψύξη των υποσυστημάτων στο εσωτερικό του Mac ενώ παράλληλα εξασφαλίζει μικρότερο αποτύπωμα από ποτέ προσφέροντας πολλαπλάσια απόδοση σε σχέση με το παρελθόν.

    Ο νέος Mac Pro έχει το 1/8 του όγκου του προηγούμενου μοντέλου της εταιρείας, ωστόσο είναι σημαντικά ταχύτερος αφού βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Xeon E5, με έως και 12 πυρήνες x86 καθώς και σε δύο κάρτες γραφικών AMD FirePro ενώ επιπλέον ενσωματώνει PCI Express-based SSD αλλά και θύρες Thunderbolt 2.0! 2013_mac_proΈξι είναι συνολικά οι θύρες Thunderbolt 2.0 η οποίες προσφέρουν 20Gbps bandwidth σε κάθε εξωτερική συσκευή. Χάρη επίσης στις δύο FirePro GPUs, που προσφέρουν 2.5X την απόδοση του παρελθόνος προσφέρονται 7TeraFLOPs ισχύος! Θα εξοπλίζεται με quad-channel μνήμη που χρονίζεται στα 1866MHz και η οποία υποστηρίζει ECC (Error Correction Code). Με αυτή την ισχύ, και σύμφωνα με την Apple, o χρήστης του Mac Pro μπορεί κατά την διάρκεια rendering, να επεξεργάζεται με άνεση video ανάλυσης 4K! Ο νέος Mac Pro θα είναι διαθέσιμος αργότερα μέσα στην χρονιά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles