21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πες αντίο στη Μονόπολη που ήξερες. Η νέα Μονόπολη, δεν έχει φυλακή

    Μία μεγάλη “ιεροσυλία” ανακοινώθηκε από την εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Hasbro και αφορά το ιστορικό παιχνίδι Monopoly: στις νέες εκδόσεις, δεν θα υπάρχει πια φυλακή.

    MONOPOLY NEW

    Ο λόγος που αποφάσισε κάτι τέτοιο η Hasbro, ήταν γιατί θέλει το ιστορικό παιχνίδι να γίνει πιο σύγχρονο και να συμβαδίζει με το πιεστικό πρόγραμμα των σημερινών παιδιών. Με τις ασχολίες, τα διαβάσματα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις δραστηριότητες, τα σημερινά παιδιά δεν έχουν χρόνο να παίζουν επιτραπέζια που διαρκούν πολλή ώρα και το πεδίο της φυλακής στη Μονόπολη, φαίνεται να έκανε το παιχνίδι «αργό». Και τώρα, χωρίς τη φυλακή, θα διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Ξενέρωτο;

    Η Hasbro, αλλά και η Wall Street Journal λένε πως όχι. Οι ασχολίες των παιδιών είναι τόσες πολλές πια που αν οι εταιρείες με επιτραπέζια παιχνίδια θέλουν να εξακολουθούν να έχουν αντικείμενο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στους γρήγορους ρυθμούς των σημερινών παιδιών. Εμείς λέμε πάλι πως είναι ξενέρωτο.

    Οι ώρες που περνούσαμε με τους φίλους ή τα αδέλφια μας γύρω από την Μονόπολη που πολλές φορές το παιχνίδι δεν τελείωνε παρά εβδομάδες μετά, ήταν πολύτιμες. Το γεγονός ότι μαθαίναμε μέσα από έστω κι ένα τέτοιο παιχνίδι πως υπάρχουν και συνέπειες ή απρόβλεπτα, ήταν σημαντικό. Η χαρά του να παίζεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζεις το αποτέλεσμα ή χωρίς απαραίτητα να νικήσεις, ήταν καθοριστική.

    Μέσα στα 30 λεπτά που θα διαρκεί η νέα Μονόπολη, δεν ξέρουμε πόσα από αυτά τα πράγματα θα νιώθουν τα παιδιά. Δεν ξέρουμε αν θα μάθουν να απολαμβάνουν την χαρά του παιχνιδιού, την χαρά για τη διαδικασία και όχι για το τέλος του. Δεν ξέρουμε αν θα συνειδητοποιήσουν πως η απόλαυση είναι πιο σημαντική από την κατανάλωση. Ακόμα κι ενός παιχνιδιού όπως η Μονόπολη. Κι όχι, δεν θα μας πει κανείς ότι δεν τα χρειάζονται όλα αυτά. Τα χρειάζονται. Απλά μάλλον θα το ανακαλύψουν μεγαλώνοντας… too late.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles