13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ανατρεπτική έρευνα… Μόλις το 6% των iPhone 6 users χρησιμοποιούν το Apple Pay!

    Οι υπεύθυνοι της Apple όπου σταθούν και όπου βρεθούν δε σταματούν να υπερτονίζουν τη δυναμική και τη σημασία του Apple Pay, καθώς στην Αμερική θεωρείται το «μέλλον» σε ότι έχει να κάνει με τις wireless mobile πληρωμές. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα πρόσφατο report που διενήργησε η εταιρεία PYMNTS.com στο πλαίσιο του Innovation Project 2015, οι χρήστες του iPhone 6 και iPhone 6 Plus δε φαίνονται διατεθειμένοι να χρησιμοπoιήσουν το Apple Pay feature.

    Apple Pay_2

    Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μόλις το 9% των iPhone 6 users έχουν δοκιμάσει το Apple Pay, ωστόσο δεν το χρησιμοποιούν σε τακτική βάση. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 85% των χρηστών της ναυαρχίδας της Apple δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τη συγκεκριμένη λειτουργία. Αν και μπορεί να σας φανεί περίεργο, όμως το 32% που χρησιμοποίησε μία με δύο φορές το Apple Pay δήλωσε ότι το βασικό πρόβλημα που δεν το χρησιμοποίησε ξανά ήταν επειδή απλώς… το ξεχνούσε! Αυτό που συζητούν οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς είναι ότι το Apple Pay δεν έχει καταφέρει να περάσει ακόμη στη συνείδηση των καταναλωτών. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας το 31% των συμμετεχόντων δεν γνώριζε καν εάν το εμπορικό κατάστημα υποστήριζε τη λειτουργία Apple Pay, ενώ ένα 20% τόνισε ότι θα προτιμούσε μία διαφορετική μέθοδο πληρωμής.

    apple-pay-2

    Όσον αφορά τους «τακτικούς» users που η λειτουργία Apple Pay αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους, δήλωσαν στη συγκεκριμένη έρευνα κατά συντριπτική πλειοψηφία ότι είχαν θετική άποψη για την υπηρεσία, εκθειάζοντας την ευκολία χρήσης, την ταχύτητα και την αξιοπιστία της. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία καθίσταται σαφές ότι παρά το αρχικό hype, ο βαθμός αφομοίωσης του Apple Pay δεν βρίσκεται στα επίπεδα που θα επιθυμούσε η Apple. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να μεγαλώσει τη βάση χρηστών του Apple Pay. Ωστόσο, η Karen Webster, chief executive της PYMNTS.com δήλωσε ότι μπορεί ακόμη το Apple Pay να μην βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, ωστόσο η εταιρεία από το Cupertino κατάφερε να χαράξει το δρόμο για τις υπόλοιπες εταιρείες που προσανατολίζονται στις wireless πληρωμές, καθώς τόσο η Samsung όσο και η Google αναμένεται να μπουν πιο ενεργά στο παιχνίδι των mobile πληρωμών.

    Apple Pay_1

    Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις υποστηρίζουν το Apple Pay, μία σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τις 220.000 επιχειρήσεις που το υποστήριζαν πριν από έξι μήνες. Παρόλα αυτά, εάν κρίνουμε από τα δεδομένα της έρευνας μένουν ακόμη να γίνουν πολλά για να αυξηθεί η βάση των χρηστών που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λειτουργία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles