14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Επαναστατική μπαταρία επιτρέπει την φόρτιση smartphone σε μόλις… ένα λεπτό!

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των σημερινών smartphones έχει να κάνει με την εξαιρετικά μικρή διάρκεια ζωής των μπαταριών τους. Ειδικότερα από τη στιγμή που ένα smartphone χρησιμοποιείται για σερφάρισμα στο net και για την αναπαραγωγή multimedia αρχείων, τότε οι users είναι αναγκασμένοι να έχουν το power bank τους… ανά χείρας!

    aluminum-battery-970x646-c

    Παρόλα αυτά, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Stanford φιλοδοξούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε για πάντα το ενοχλητικό φαινόμενο της “άδειας μπαταρίας“,  καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν μία επαναστατική μπαταρία από αλουμίνιο και γραφένιο, η οποία λέγεται ότι στο μέλλον θα αντικαταστήσει τις αλκαλικές και τις  μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Η συγκεκριμένη μπαταρία κατασκευάζεται με ελάχιστο κόστος, είναι εξαιρετικά ανθεκτική (ακόμη και εάν την τρυπήσει κανείς δεν… ανατινάσσεται), ενώ μπορεί να επαναφορτιστεί εκατοντάδες φορές! Σύμφωνα με το υπεύθυνο του ερευνητικού team, καθηγητή Honglie Dai, η συγκεκριμένη μπαταρία όχι μόνο θα μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα smartphone (μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα), αλλά παράλληλα είναι εξαιρετικά εύκαμπτη και μπορεί να λυγίσει χωρίς να εμφανίσει την παραμικρή απώλεια στην απόδοση της.

    aluminium-ion-battery-970x646-c

    Αν και το πρότυπο μοντέλο της συγκεκριμένης μπαταρίας δεν μπορεί να φτάσει ενεργειακά τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, ωστόσο οι δημιουργοί της πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να την τελειοποιήσουν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Μία διαφορά της σε σύγκριση με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου είναι ότι μπορεί να φορτιστεί γύρω στις 1000 φορές, ενώ η μπαταρία από αλουμίνιο φτάνει ακόμη και τις 7.500 φορτίσεις! Χωρίς αμφιβολία, το γεγονός ότι μπορεί να λυγίσει χωρίς πρόβλημα της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση στα μελλοντικά tablets, smartphones, laptops και σε πολλές ακόμη mobile συσκευές. Πάρτε μία καλύτερη γεύση από το… μέλλον στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles