18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung κυκλοφορεί νέο smartphone με Tizen OS στην αγορά της Ινδίας!

    To open-source Tizen OS της Samsung, πριν από καιρό αποτέλεσε ένα ιδιαιτέρως φιλόδοξο project, το οποίο τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκε παρουσιάστηκε από τους υπευθύνους της κορεατικής εταιρείας ως μία καλή εναλλακτική λύση απέναντι στο Android. Τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν για την Samsung όπως τα περίμενε, με αποτέλεσμα το Tizen OS να βρίσκεται σε ελάχιστες συσκευές (αν και κάπως αναζωογονήθηκε με το Gear S2 smartwatch).

    Z3_Main

    H Samsung βέβαια δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει τόσο εύκολα το Tizen OS, για αυτό και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Z3 ένα νέο Tizen-based smartphone αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Samsung, το Z3 αποτελεί μία βελτιωμένη έκδοση του Z1, το οποίο πούλησε περισσότερες από 1 εκατομμύριο μονάδες. Σε ότι έχει να κάνει με τα specs του, το Z3 στηρίζεται σε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα ρολογιού στα 1.3GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου, 5ιντσό Super AMOLED display στα 720p και κάμερες στα 8MP (main sensor) και 5MP (selfie cam). Αναμφίβολα, το Z3 πρόκειται για ένα μάλλον συμβατικό μοντέλο, το οποίο απευθύνεται κυρίως για τις ανάγκες της αγοράς της Ινδίας και σύμφωνα με τους υπευθύνους της Samsung η τιμή του δεν θα ξεπερνάει τα 130 δολάρια. Αναμφίβολα, μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, που όμως πολύ δύσκολα θα την δούμε να κυκλοφορεί και σε άλλες αγορές…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles