20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    NFC Ring. Το δακτυλίδι που ξεκλειδώνει πόρτες ή smartphones και μεταφέρει δεδομένα

    Οι περισσότεροι, τελευταία, συνδέουμε τον όρο “wearable technology” με τα επερχόμενα smartwatches που ετοιμάζουν πολλές εταιρείες ή, έστω, εναλλακτικά, με τα “έξυπνα” γυαλιά της Google…

    Ωστόσο, πολλά ακόμη gadgetάκια δικαιούνται αυτό το χαρακτηρισμό, ένα από τα οποία είναι και το NFC Ring που βλέπετε στη φωτογραφία. Είναι απλό στην όψη (ίσως και να μη γεμίζει το μάτι σε κάποιους) αρκετά οικονομικό, κι όμως μπορεί να κάνει “θαύματα“…

    NFC Ring

    Είναι μία δημιουργία ενός Βρετανού, του John McLear, που έχει βάλει το project του για χρηματοδότηση στο Kickstarter επιτυγχάνοντας να υπερκαλύψει το ποσό που ζητούσε σε χρόνο dt (αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση έχει ξεπεράσει τις 100.000 λίρες, από 30.000 που ζητούσε αρχικά).

    Εκμεταλλευόμενο την τεχνολογία NFC και μία ειδική εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε (π.χ. αυτή που υπάρχει στο Google Play), το ιδιαίτερο αυτό gadget μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο. Έτσι, μπορείτε να το προγραμματίσετε να εκτελεί διάφορες εργασίες: από το ξεκλειδώσετε ένα smartphone έως μία πόρτα (συμβατή φυσικά πάντα με NFC) και από το να μεταφέρετε προσωπικά δεδομένα έως να β κάποιον ένα link για ένα web site ή τις β μίας εφαρμογής.

    Το NFC Ring δε χρειάζεται μπαταρίες ή φόρτιση για να λειτουργήσει, απλά, διαθέτοντας τα ειδικά NFC chips, μπορεί να επικοινωνήσει με συμβατές συσκευές, αν το ακουμπήσετε ή το πλησιάσετε πολύ σε αυτές.

    Τα πακέτα απόκτησής του στο Kickstarter ξεκινούν από τις 18 λίρες (ακόμη και τις 8 αν θέλετε να το… τυπώσετε σε 3D οι ίδιοι) και φτάνουν μέχρι τις 300 (!) για κάποιον που θέλει να φτιάξει ένα εντελώς προσωποποιημένο δακτυλίδι με το δικό του… χαραγμένο μήνυμα αλλά και κουτί.

    Δείτε περισσότερα για το NFC Ring στο video παρουσίασής του παρακάτω.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles