12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    «Νιετ» από την Ρωσία στη Samsung… Μπλοκάρεται η πώληση 61 smartphones λογω… Samsung Pay!

    Τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για τη Samsung στη Ρωσία, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα οι δικαστικές αρχές της χώρας προχώρησαν στην απαγόρευση της διάθεσης 61 smartphones της κορεατικής εταιρείας. Αιτία του παραπάνω γεγονότος αποτέλεσε η παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται ή υποστηρίζουν το Samsung Pay.

    Έτσι λοιπόν, τα ρωσικά δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι η Samsung πρέπει να σταματήσει τις εισαγωγές και τις πωλήσεις έως και 61 μοντέλων smartphones της που υποστηρίζουν την υπηρεσία Samsung Pay, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων της μοντέλων της σειράς Galaxy Z Fold3 και Z Flip3.  Η επιβολή αυτού του απαγορευτικού οφείλεται στις κατηγορίες ότι η υπηρεσία Samsung Pay παραβιάζει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας πληρωμών Sqwin Sa. Το πρόβλημα χρονολογείται από το 2013 όταν ο Victor Gulchenko κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο καταχωρήθηκε τον Απρίλιο του 2019 και παραχωρήθηκε στην Sqwin Sa. Το Samsung Pay εισήχθη το 2015 και έφτασε στη Ρωσία ένα χρόνο αργότερα το 2016.

    Σήμερα το Samsung Pay θεωρείται το τρίτο πιο ευρέως γνωστό σύστημα ανέπαφων πληρωμών στη Ρωσία αντιπροσωπεύοντας επί του συνόλου συναλλαγών το 17%, μετά το Apple Pay (30%) και το Google Pay (32%). Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, οι δύο τελευταίες υπηρεσίες ενδέχεται επίσης να έχουν παραβιάσει την ίδια πατέντα της Sqwin Sa.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles