14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Nikon D5600 + 18-55 VR kit hands-on: Ιδανική entry-level DSLR!

    Για όσους είναι λάτρεις της φωτογραφίας, βαρέθηκαν να τραβούν με το κινητό τους αλλά… φοβούνται να κάνουν το μεγάλο βήμα προς τις “σοβαρές” DSLR φωτογραφικές μηχανές, η Nikon έχει τη λύση. Το kit της 5600D μαζί με τον 18-55 VR φακό δεν κοστίζει μια περιουσία και παρέχει στον αμύητο τη δυνατότητα να εκπαιδευθεί προτού προχωρήσει σε κάποιο ακριβότερο σώμα και φακό, ενώ είναι ιδανικό για κάθε περίσταση!

    nikon d5600 (2)

    Το σώμα της 5600D μπορεί να δεχθεί την πλήρη γκάμα φακών Nikkor με φορμά DX (π.χ. 18-105, 35mm, 70-300 κ.λπ.) και διαθέτει αισθητήρα 24,2MP, ο οποίος μπορεί να κάνει λήψη και 1080p video στα 60 FPS. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν είναι αρκετά υψηλής ποιότητας και ανάλυσης (6.000 x 4.000 pixels) για να τυπωθούν σε φωτογραφικό χαρτί, οπότε μπορείτε να εκτυπώσετε πανεύκολα τις φωτογραφίες των διακοπών σας ή με φίλους και συγγενείς, χωρίς να χρειαστείτε τη συμβολή κάποιου επαγγελματία ή να πληρώσετε κάτι πέραν της εκτύπωσης.

    nikon d5600 (3)

    Το σώμα διαθέτει μια οθόνη αφής 3,2″ που μπορεί να προβάλλει πληροφορίες, το menu αλλά και real-time εικόνα. Μπορεί να υποστηρίξει ISO 100 έως 25600 για νυχτερινές λήψεις, burst mode έως 5 FPS και διαθέτει έως 39 AF points για την ιδανική και γρήγορη αυτόματη εστίαση που θέλετε. Στη συσκευασία, φυσικά, θα βρείτε και έναν basic φακό της Nikon, 18-55mm, ο οποίος είναι ιδανικός για λήψεις σε εσωτερικούς χώρους, για λήψη τοπίων ενώ παρέχει και δυνατότητα zoom μέχρι περίπου 0,82x (φακός 50 mm f/1,4 ρυθμισμένος στο άπειρο, -1,0 m-1). Για μακρινές λήψεις σίγουρα θα χρειαστείτε ένα διαφορετικό φακό αλλά για έναν αρχάριο, είναι ιδανικός.

    nikon d5600 (6)

    Η μπαταρία EN-EL14a είναι αρκετή για μερικές εκατοντάδες λήψεις φωτογραφιών, ενώ φυσικά υπάρχει και ενσωματωμένο αυτόματο flash που θα διευκολύνει πολύ τις λήψεις σας από κοντινή απόσταση, το βράδυ. Τα κύρια χαρακτηριστικά που της δίνουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού είναι η δυνατότητα Snapbridge που χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα Bluetooth Low Energy για να διατηρεί μια διαρκή σύνδεση με τη mobile συσκευή σας και να συγχρονίζει μέσω Wi-Fi τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε αυτήν, όταν ολοκληρώσετε τη λήψη, αν και εφ’όσον το θέλετε, φυσικά. Έτσι, μπορείτε να προχωρήσετε γρήγορα σε επεξεργασία και διαμοιρασμό ή αποστολή τους, χωρίς καλώδια, laptops και οτιδήποτε άλλο θα δυσκόλευε τη διαδικασία.

    nikon d5600 (7)

    nikon d5600 (1)

    Επίσης, οι λειτουργίες D-Movie και Time Lapse video θα σας λύσουν τα χέρια, προσφέροντάς σας σταθερά και εστιασμένα βίντεο με υψηλό framerate, αλλά και πανέμορφα time lapse videos, αν το θέλετε, ενώ στο software της D5600 περιλαμβάνονται και εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, ώστε να βάλετε εύκολα και γρήγορα τα φίλτρα της επιλογής σας και να κάνετε τις μικρορυθμίσεις που θέλετε, πριν τις μεταφέρετε ή τις μοιραστείτε με κάποιον!

    nikon d5600 (4)

    Το Nikon D5600 & 18-55 VR kit διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι €549 ευρώ (σώμα+φακός) και είναι η ιδανική επιλογή για τους χρήστες που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, ενώ προσφέρει μεγάλες δυνατότητες επέκτασης μέσω extra φακών στη συνέχεια, αν το θελήσετε. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles