21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Nikon παρουσιάζει το «The Revisit», μια συνεργασία με τον Mick Rock, θρυλικό φωτογράφο της rock and roll

    Ο άνθρωπος που απαθανάτισε με το φακό του τη δεκαετία του ’70, ανανεώνει τις πιο σημαντικές του φωτογραφίες με τη βοήθεια της νέας Nikon Df 

    nikon-the-revisit


    [Δ.Τ] Η Nikon παρουσιάζει το «The Revisit», μια συνεργασία με τον Mick Rock, το θρυλικό φωτογράφο της rock and roll και χρήστη προϊόντων Nikon σε ολόκληρη την καριέρα του. Το «The Revisit» αποτελεί ένα έργο όπου και οι δύο πλευρές επιστρέφουν σε σημαντικές στιγμές του παρελθόντος. Η Nikon επιλέγει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας της, χαρίζοντας στη νέα φωτογραφική μηχανή Nikon Df την ίδια κλασική σχεδίαση της σειράς FM, η οποία κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’70, αλλά εφοδιάζοντάς την με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, την οποία αξιοποιεί πλήρως ο Mick Rock για να προσθέσει μια εντελώς νέα οπτική στις πιο σημαντικές εικόνες του, όπως οι λήψεις της Debbie Harry και των Queen.

    Από το 1972, όταν ο Mick γνώρισε τον, σχεδόν άγνωστο τότε, David Bowie, ολόκληρη η ζωή του κύλησε πίσω από τον φακό, απαθανατίζοντας τις περισσότερες αξέχαστες εικόνες του καλλιτέχνη ως Ziggy Stardust. Έκτοτε, συνέχισε να φωτογραφίζει το who’s-who του glam, της rock, της punk και της pop (ακόμα και της rap) μουσικής σκηνής, διαγράφοντας μια ασυναγώνιστη σταδιοδρομία στη μουσική φωτογραφία, που συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες, όπως οι Lou Reed, Syd Barrett, Blondie, Queen, Iggy Pop, Sex Pistols, Ramones, Yeah Yeah Yeahs, Killers, Lady Gaga, Janelle Monae, Snoop Dogg και πολλούς άλλους.

    Στην αρχή της σταδιοδρομίας του, τη δεκαετία του εξήντα και του εβδομήντα, ο Mick χρησιμοποίησε τις δημοφιλείς φωτογραφικές μηχανές Nikkormat και τη σειρά F, ενώ στο τελευταίο έργο του έχει υιοθετήσει την Nikon Df, που αντικατοπτρίζει τη σχεδίαση των κλασικών SLR με φιλμ 35mm της Nikon, αλλά ενσωματώνει τις σύγχρονες πρωτοποριακές δυνατότητες μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής ανώτερου επιπέδου. Ειδικότερα, η Nikon Df φέρνει ξανά στο προσκήνιο τους φακούς vintage, καθώς είναι συμβατή ακόμα και με φακούς NIKKOR non-AI.

    Ένα αποκλειστικό video παρουσιάζει τον Mick να περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης και να ξαναεπισκέπτεται ανθρώπους και μέρη που τον είχαν εμπνεύσει στα πρώτα βήματα της καριέρας του, όπως το CBGB ή αλλιώς το «house of sin for punks», το διάσημο club και δημοφιλή συναυλιακό χώρο του East Village, στο Niagara όπου ο Mick φωτογράφισε πρόσφατα τους Black Keys και τους Brandon Flowers. Μιλάει για το πώς ενθάρρυνε τα διάσημα μοντέλα του να ξεδιπλώνουν στο φωτογραφικό φακό το ανεπανάληπτο ταλέντο τους και για τις τεχνικές που υιοθέτησε για να επιτύχει το ίδιο και στους σύγχρονους σταρ της rock και τους δημοφιλείς μουσικούς.

    Στο «The Revisit», ο Mick επιστρέφει σε κάποιους από τους αγαπημένους του παλιούς φακούς, όπως ο φακός 28 mm με τον οποίο τράβηξε την πιο διάσημη λήψη του με τον Syd Barrett, και μοιράζεται την εμπειρία του με τα ανερχόμενα αστέρια του σήμερα ώστε να δημιουργήσει σύγχρονες εκδόσεις των πιο χαρακτηριστικών του φωτογραφιών. Επαναλαμβάνει τη γνωστότερη λήψη του με την Debbie Harry (την οποία αποκαλεί «Blue Debbie») χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ως μοντέλο την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα Danielle Parente, ενώ τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματός της αναλαμβάνουν τους ρόλους των μελών του συγκροτήματος Queen, σε μια απόπειρα αναδημιουργίας του διάσημου εξωφύλλου του άλμπουμ «Queen II», το οποίο εκείνη την εποχή αναδημιουργήθηκε για να συνοδεύσει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Bohemian Rhapsody.

    Για τη συνεργασία του με τη Nikon ο Rock λέει: «Οι σπουδαίοι σύγχρονοι καλλιτέχνες θα ανατρέχουν πάντα στις πιο συναρπαστικές εποχές του παρελθόντος, προσθέτοντας όμως νέα στοιχεία σε αυτή την αναδρομή. Κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσα να αντισταθώ στο εγχείρημα «The Revisit» της Nikon. Η νέα φωτογραφική μηχανή Df ήταν αυτό που έκανε ιδανική τη χρονική συγκυρία – έζησα μια ξεχωριστή εμπειρία συνδυάζοντας τους παλιούς μου φακούς με ένα τόσο όμορφα σχεδιασμένο αντικείμενο κορυφαίας τεχνολογίας.

    Η ομορφιά της Df είναι ότι ταίριαξε απόλυτα με τη δική μου φωτογραφική προσέγγιση. Είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη: πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που καταφέρνει να ικανοποιήσει τις άγριες φωτογραφικές μου διαθέσεις. Είμαι πάντα σε κίνηση, ψάχνοντας για διαφορετικές οπτικές γωνίες. Φωτογραφίζω γρήγορα και ασταμάτητα. Είναι το ιδανικότερο ανθεκτικό εργαλείο για μένα και μου θυμίζει την παλιά καλή φωτογραφική μου μηχανή. Με κάνει να αισθάνομαι νέος ξανά. Φοβερή αίσθηση!!»

    Ο Dirk Jasper, διευθυντής του τομέα Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, λέει: «Οι φωτογράφοι όπως ο Mick, που χρησιμοποιούσαν τους αυθεντικούς φακούς NIKKOR με μοντούρα F πετύχαιναν πρωτοποριακά πράγματα, και μόλις σήμερα γίνεται πραγματικότητα ο συνδυασμός των δημοφιλών εκείνων φακών με μια σύγχρονη D-SLR. Είναι απίστευτο να βλέπω το πώς αξιοποιεί ο Mick Rock την καινούργια φωτογραφική μηχανή Df της Nikon. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η εμφάνιση της φωτογραφικής μηχανής –φόρος τιμής στους φωτογράφους άλλων εποχών– ταιριάζει απόλυτα στον Mick, αλλά και το ότι στο πρόσωπό του συνδυάζονται ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά: η γοητεία του παλιού με τις δυνατότητες του καινούργιου».

    Περισσότερες λεπτομέρειες για το «The Revisit» μπορείτε να βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles