19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Nikon: Θριαμβεύει στα παγκόσμια βραβεία TIPA 2023 με 3 νίκες

    Η Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τρία από τα προϊόντα της κέρδισαν τα υψηλού κύρους βραβεία TIPA 2023. Η φωτογραφική μηχανή mirrorless Z 30, απέσπασε το βραβείο «Best APS-C Vlogger Camera» (Καλύτερη φωτογραφική μηχανή APS-C για vlogger). Στις κατηγορίες φακών, ο NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S απέσπασε το βραβείο «Best Supertelephoto Prime Lens» (Καλύτερος υπερτηλεφακός σταθερής εστιακής απόστασης), ενώ ο NIKKOR Z 85mm f/1.2 S βραβεύτηκε ως «Best Portrait Lens» (Καλύτερος φακός πορτραίτων). Αυτά τα τρία βραβεία αποδεικνύουν τη συνεχή δέσμευση της Nikon για καινοτομία με την ανάπτυξη εξοπλισμού που επιτρέπει στους φωτογράφους να επαναπροσδιορίζουν τα καλλιτεχνικά και τεχνολογικά όρια.

    Η κριτική επιτροπή των Παγκόσμιων Βραβείων TIPA επαίνεσε τη Nikon για τη γρήγορη ανταπόκρισή της στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για εξοπλισμό vlogging και live streaming με την κυκλοφορία της Z 30, που θα αποτελέσει το τέλειο επόμενο βήμα για τους δημιουργούς περιεχομένου που προχωρούν σε κάτι καλύτερο από τις compact φωτογραφικές μηχανές και τα smartphone. Παράλληλα, η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τον NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S, τον οποίο περιέγραψε ως «ονειρεμένο φακό για τους φωτογράφους άγριας ζωής». Ο NIKKOR Z 85mm f/1.2 S οφείλει την επιτυχία του σε εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως το εξαιρετικά γρήγορο μέγιστο διάφραγμα, το πανέμορφο bokeh και η ακριβής αυτόματη εστίασή του.

    Σχόλια των κριτών της TIPA για τη Nikon Z 30, νικήτρια του βραβείου «‘Best APS-C Vlogger Camera»

    Οι συντάκτες που ανήκουν στην TIPA επεσήμαναν πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκε η Nikon στην αυξανόμενη τάση των δημιουργών περιεχομένου να ασχολούνται με vlogging και livestreaming, παρέχοντας μια λύση που εξασφαλίζει μεγαλύτερη δημιουργικότητα, περισσότερες επιλογές εγγραφής και αποτελεί το επόμενο βήμα από τις compact φωτογραφικές μηχανές και τα smartphone. Η Nikon Z 30 έχει δυνατότητες video 4K στα 30 p, επιλογές αργής κίνησης για video 1080 έως 120 fps, πλήρως ανακλινόμενη οθόνη 3 ιντσών και στερεοφωνικό μικρόφωνο ενσωματωμένο στο επάνω μέρος της. Τα ειδικά αξεσουάρ για vlogging και δημιουργούς, τα οποία διατίθενται ξεχωριστά ή σε κιτ με τη Z 30, διευκολύνουν ιδιαίτερα όσους θέλουν να έχουν γρήγορα έτοιμο τον εξοπλισμό τους. Σε αυτά τα αξεσουάρ περιλαμβάνεται ένα μικρό αντιανέμιο γούνας SmallRig και μονάδα τηλεχειριστηρίου με bluetooth της Nikon, που μπορεί να λειτουργήσει εύκολα σε συνδυασμό με την επίσης διαθέσιμη λαβή μίνι τρίποδου/selfie SmallRig. Οι επιλογές αγοράς της Nikon Z 30 είναι είτε μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, είτε με μια σειρά από κιτ φακών, ενώ δέχεται επίσης φακούς Z πλήρους κάδρου (με το αντίστοιχο κροπάρισμα) για όσους διαθέτουν άλλο εξοπλισμό της Nikon.

    Σχόλια των κριτών της TIPA σχολίασαν για τον NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S, νικητή του βραβείου «Best Supertelephoto Prime Lens»

    Ένας ονειρεμένος φακός για τους φωτογράφους άγριων ζώων, καθώς ο NIKKOR Z 600 ενσωματώνει τηλεμετατροπέα 1,4X που μετατρέπει τον φακό σε 840 mm f/5,6. Η εργασία σε εξωτερικούς χώρους συχνά συνεπάγεται δύσκολες συνθήκες φωτισμού και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, ωστόσο η νέα «Επίστρωση Meso Amorphous» που έχει αναπτυχθεί, αποδίδει την κορυφαία αντιανακλαστική απόδοση φακού της Nikon, ενώ οι επίστρωση ARNEO και η νανοκρυσταλλική επίστρωση αναλαμβάνουν τη μείωση των διπλών ειδώλων και των αντανακλάσεων. Η λειτουργία AF έχει ενισχυθεί σημαντικά με το «Silky Swift Voice Coil Motor» όπου χρησιμοποιούνται μαγνήτες αντί για γρανάζια για την κίνηση των ομάδων εστίασης, βελτιώνοντας τόσο τη λήψη φωτογραφιών όσο και video. Η απόσβεση κραδασμών με έναν τέτοιο φακό είναι πρωταρχικής σημασίας και σε αυτόν φτάνει τα 5,5 στοπ με τις συμβατές φωτογραφικές μηχανές. Όταν τοποθετείται σε τρίποδο, η κατασκευή και η σχεδίαση του φακού χαρίζουν μια ισορροπία που διευκολύνει την ομαλότητα και την ανταπόκρισή του στις πανοραμικές λήψεις .

    Σχόλια των κριτών της TIPA για τον NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, που τιμήθηκε με το βραβείο «Best Portrait Lens»

    Οι φωτογράφοι πορτραίτων θα εκτιμήσουν πλήρως αυτόν τον φακό κλασικής εστιακής απόστασης με το εξαιρετικά γρήγορο μέγιστο διάφραγμα, το όμορφο bokeh και τη στιβαρή κατασκευή του, που τον καθιστούν ιδανική επιλογή για υπέροχες φωτογραφίες μόδας, γάμων, μπουντουάρ και φυσικά πορτραίτων. Το φόντο εντυπωσιάζει όταν η λήψη γίνεται με εντελώς ανοικτό διάφραγμα και στο f/2 οι πηγές σημειακού φωτός αποδίδονται ως απαλές «ονειρικές» σφαίρες. Ως μέρος της premium οικογένειας προϊόντων S-line της Nikon, έχει κορυφαία ποιότητα οπτικής σχεδίασης, λειτουργίας και κατασκευής, τόσο για φωτογραφίες και για video, χάρη στους δύο μηχανισμούς STM. Η αυτόματη εστίαση με προτεραιότητα χειροκίνητης εστίασης διευκολύνει τη μετάβαση στη χειροκίνητη εστίαση κατά τη λειτουργία AF, ενώ ο προγραμματιζόμενος δακτύλιος ελέγχου επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή της λειτουργίας ώστε να ταιριάζει με το ξεχωριστό στυλ κάθε φωτογράφου για κάθε διάθεση και σκηνή.

    Τα βραβεία TIPA World Awards είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και τιμούν εταιρείες παγκοσμίου επιπέδου και τα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας στον κλάδο. Αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σημείο αναφοράς και οδηγό για τους καταναλωτές.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles