18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Nintendo δεν πανηγυρίζει, αλλά σταδιακά επιστρέφει στην κερδοφορία!

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, οι πωλήσεις του Wii U τους τελευταίους 9 μήνες του 2014 κυμάνθηκαν στα 3 εκατομμύρια Wii U, σημειώνοντας μία μικρή άνοδο σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2013, όπου η κονσόλα της Nintendo πούλησε κοντά στις 2.4 εκατομμύρια μονάδες. Ο συνολικός αριθμός των Wii U που έχουν πωληθεί από την ημέρα που εμφανίστηκε η κονσόλα στην αγορά έχει φτάσει τα 9.2 εκατομμύρια και παρά την θετική πορεία ορισμένων δυνατών τίτλων (όπως το Mario Kart 8 και Super Smash Bros Wii U), οι πωλήσεις του Wii U μάλλον δεν σκορπούν και πολλά χαμόγελα.

    Nintendo_1

    Εάν συγκριθεί η πορεία του Wii U με το την αντίστοιχη του  Wii που έχει ξεπεράσει τα 44 εκατομμύρια units, τότε οι υπεύθυνοι της Nintendo δεν θα πρέπει να αισθάνονται και ιδιαίτερα χαρούμενοι για την μέχρι τώρα εξέλιξη της νεότερης κονσόλας τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το PlayStation 4 έχει φτάσει τις 18.5 εκατομμύρια κονσόλες και το Xbox One βρίσκεται περίπου στις 10 εκατομμύρια μονάδες. Όσον αφορά το 3DS, εδώ σημειώθηκε μεγάλη πτώση τις πωλήσεις, καθώς για τους 9 μήνες του 2014 η Nintendo κατάφερε να πουλήσει κοντά στα 7 εκατομμύρια 3DS, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα το 2013 οι πωλήσεις της φορητής κονσόλας έφτασαν τα 11.6 εκατομμύρια. Στην ανακοπή βέβαια των πωλήσεων του 3DS πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η κυκλοφορία του New 3DS, καθώς μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού προτίμησε να περιμένει για τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση της φορητής κονσόλας. Παρά την φυσιολογική μείωση των πωλήσεων, το 3DS μπορεί άνετα να θεωρηθεί μία άκρως πετυχημένη κονσόλα, καθώς στη διάρκεια του τετραετούς κύκλου της έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια units. wii-u-splash

    Αν και το hardware ασθμαίνει λιγάκι, αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για το software όπου εκεί τα Mario Kart 8 και Super Smash Bros για το Wii U τα πήγαν περίφημα (4.8 εκατ. και 3.4 copies αντίστοιχα), ενώ τo Pokemon Omega Ruby / Alpha Sapphire και Super Smash Bors. για το Nintendo 3DS πούλησαν 9.35 εκατ. και 6.2 εκατ. αντίστοιχα. H Nintendo παρά τις μέτριες πωλήσεις σε hardware ευελπιστεί ότι το 2014 θα κλείσει με θετικό πρόσημο για εκείνη, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως των 505 εκατ. δολαρίων (σε σύγκριση με τις απώλειες 200 εκατ. δολαρίων που σημείωσε το 2013).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles