24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Nintendo Switch, το “next big thing” της Nintendo έρχεται στις 3 Μαρτίου!

    Τον περασμένο Οκτώβριο πήραμε μία πρώτη γεύση από το το Nintendo Switch, τη νέα κονσόλα της ιστορικής ιαπωνικής εταιρείας η οποία θα αντικαταστήσει το (μάλλον όχι και τόσο πετυχημένο Wii U). Σε ένα ειδικό event που έλαβε χώρα τα ξημερώματα σήμερα, η Nintendo μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις δυνατότητες της νέας κονσόλας, απαντώντας σε πολλά από τα ερωτήματα μας.

    Nintendo Switch 2

    H νέα κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου, ενώ η τιμή της θα είναι 299 δολάρια για την αγορά των Η.Π.Α. και στις ευρωπαϊκές αγορές θα είναι κομματάκι ακριβότερο, με την τιμή του στην Ιταλία να ανέρχεται στα 329 ευρώ και στην Γαλλία στα 349 ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι υπεύθυνοι της Nintendo η τελική τιμή για την εκάστοτε χώρα θα προκύψει από τον retailer που έχει αναλάβει τη διάθεση των προϊόντων της ιαπωνικής εταιρείας (οπότε και θα επανέλθουμε όταν έχουμε την τελική τιμή για τη χώρα μας)…

    Nintendo switch 1

    Όπως έγινε γνωστό το Switch θα είναι διαθέσιμο σε δύο configurations, ένα με γκρι Joy-Con controllers και ένα με neon red και μπλε Joy-Con controllers. Ωστόσο, το hardware θα είναι το ίδιο με το Switch να προσφέρει touch screen display στα 720p και 32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε ότι τα παιχνίδια της κονσόλας θα κυκλοφορήσουν με τη μορφή cartridges (game cards), ενώ το σύστημα δεν θα περιλαμβάνει disc drive (ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να τρέξει τα Wii U games σε physical μορφή) και η cartridge slot του θα είναι ασύμβατη με τα cartridges του 3DS (οπότε γενικώς ξεχάστε οποιαδήποτε έννοια συμβατότητας με προηγούμενα συστήματα).

    Switch Joy Con 1 (Large)

    Ένα θετικό στοιχείο για το next big thing της Nintendo που προέκυψε από το σημερινό live stream είναι ότι τα games της θα είναι region-free που σημαίνει καλά νέα για τους gamers που επιθυμούν να ασχοληθούν με τίτλους που κυκλοφορούν σε περιοχές όπως η Ιαπωνία για παράδειγμα. Κρίνοντας από την παράδοση της Nintendo, όπου τα games για τα προηγούμενα συστήματα της ήταν region-locked σίγουρα αυτή πρόκειται για μία αρκετά ευχάριστη εξέλιξη.

    Θα επανέλθουμε σύντομα και με άλλα στοιχεία για το next big thing της ιστορικής Ninntedo… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles