20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Νησί Sark: Ανακαλύψτε τη μικρότερη φυλακή στον κόσμο!

    Τα social media είναι ένα καλό μέσο για να έρθουμε σε επαφή με τα αξιοσημείωτα περιστατικά που παρατηρούνται ανά την υφήλιο. Συχνά μπορούν να αποτελέσουν και πηγή γνώσης, αφού viral videos αποκαλύπτουν τοποθεσίες και κτίρια που δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν. Ήρθε τώρα η ώρα να ανακαλύψουμε τη μικρότερη φυλακή στον κόσμο!

    Ένα νησί με 500 κατοίκους και μια φυλακή

    Το Sark είναι ένα μικρό νησί που δεν ανήκει σε καμία χώρα και αποτελούσε το μικρότερο φεουδαρχικό κρατίδιο στην Ευρώπη μέχρι το 2006. Βρίσκεται στον Αγγλικό Κόλπο ανάμεσα στο Γκέρνσεϋ και το Τζέρσεϋ. Εκτός από την ενδιαφέρουσα ιστορία του τόπου, υπάρχουν επίσης ορισμένες ιδιαιτερότητες. Στο Sark δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ούτε φανάρια. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνοι τρόποι μετακίνησης είναι με τα πόδια, με τρακτέρ, με άλογο ή με ποδήλατο. Πράγματι, είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου ακόμα και τα ασθενοφόρα σέρνονται από άλογα. Αυτό που κάνει όμως το μέρος να ξεχωρίζει είναι η φυλακή του. Το Sark φιλοξενεί τη μικρότερη φυλακή στον κόσμο που βρίσκεται σε λειτουργία.

    Η πρώτη φυλακή κατασκευάστηκε το 1588 και αργότερα μεταφέρθηκε σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα που προηγουμένως ήταν σχολείο θηλέων. Η αρχιτεκτονική δε θυμίζει ιδιαίτερα φυλακή. Είναι εξαιρετικά μικρή, αποτελείται μόνο από δύο κελιά χωρίς παράθυρα και έναν διάδρομο πλάτους τριών ποδιών που περνά μπροστά από αυτά. Στις “ανέσεις” των κελιών περιλαμβάνονται τα ξύλινα κρεβάτια με τα όχι και τόσο αναπαυτικά στρώματα.

    Η φυλακή μπορεί να φιλοξενήσει τους κρατούμενους για μέγιστο χρονικό διάστημα δύο ημερών. Αν το έγκλημα είναι πιο σοβαρό, ο κατηγορούμενος αποστέλλεται σε γειτονικό νησί. Σημειώνεται ότι το τελευταίο σοβαρό έγκλημα συνέβη το μακρινό 1990, όταν ένας άνεργος Γάλλος πυρηνικός φυσικός ονόματι André Gardes προσπάθησε να εισβάλει στο νησί οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο όπλο. Παρόλο που μόνο πεντακόσια άτομα ζουν στο Sark, οι δύο αστυνομικοί στο νησί ισχυρίζονται ότι έχουν ένα εκπληκτικά φορτωμένο πρόγραμμα. Οι πιο κοινές εγκληματικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη διακίνηση ναρκωτικών και τις βίαιες πράξεις που προκαλούνται από μέθη.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles