24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Όχι βρε Google. Όχι τον Google Reader

    rip-google-reader

    Όπως για όλους, έτσι και για την Google είναι η εποχή να κάνει τα ξεκαθαρίσματα της άνοιξης. Έτσι, μέσα σε αυτό το ξεκαθάρισμα, ανακοίνωσε την διακοπή της λειτουργίας του δημοφιλούς Google Reader.

    To Reader είναι το RSS εργαλείο που χρησιμοποιούσαμε κάμποσοι από εμάς για να βλέπουμε «ταχτοποιημένες» τις δημοσιεύσεις από τα αγαπημένα μας sites και blogs. Τα είχαμε ταχτοποιήσει, διαβάζαμε αυτό ακριβώς το οποίο θέλαμε. Κι όμως η Google αποφάσισε να το σταματήσει την 1η Ιουλίου. Γιατί όμως;

    Πρώτα απ’ όλα γιατί το θεωρεί ένα παρωχημένο προϊόν. Το RSS και η ιδέα του, όσο εξαιρετικά χρήσιμη κι αν είναι, είναι «παλιά». Δεύτερον γιατί θέλει να μεταφέρει όλους τους μηχανικούς που ασχολούνται με το Reader, στο Google+, το κοινωνικό της δίκτυο που θα ενσωματώνει όλα αυτά τα πράγματα που είναι η Google. Όπως αναφέρεται στο The Next Web, οι μηχανικοί του Reader είναι οι πιο εξοικειωμένοι στο social κομμάτι της δουλειάς.

    Τρίτον και επισήμως, η Google θεωρεί πως η δημοτικότητα της υπηρεσίας φθίνει, οπότε αποφάσισε να την διακόψει για να βλέπει περισσότερο συγκεκριμένα προϊόντα.

    Όλα τα παραπάνω τα καταλαβαίνουμε. Αλλά μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε το τέλος μίας δημοφιλούς υπηρεσίας, έστω κι αν δεν την χρησιμοποιούν όλοι, αλλά απλά, πάρα πολλοί.

    Εν τω μεταξύ, ένας αριθμός από άλλες υπηρεσίες, όπως όλοι οι Mobile και Desktop RSS feeders απειλούνται από την απόφαση της Google. Και δεν απειλούνται από την παύση λειτουργίας του Reader per se, αλλά από τον κόσμο που «μεταναστεύει» σε αυτούς. To Feedly, το Newsblur, το Flipboard, αντιμετώπισαν τεράστια επισκεψιμότητα μετά την ανακοίνωση της Google.

    Και έτσι, για να καταλάβει η Google πόσο διαφωνούμε, ήδη μαζεύονται υπογραφές ενάντια στην απόφαση της Google εδώ, ενώ μπορείτε να συμβάλετε και στο αίτημα προς τον Λευκό Οίκο. Αυτό το τελευταίο, θα είχε πλάκα να μαζευτούν αρκετές υπογραφές και να αναγκαστεί να απαντήσει ο Λευκός Οίκος για την Google. Αν μη τι άλλο, θα έρθουν και οι δύο σε δύσκολη θέση.

    Y.Γ. Η επική φωτογραφία είναι από το Mashable

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles