13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Nokia 3.4 hands-on Review: Sleek και ταχύτατο!

    Αν δεν ζείτε σε… άλλο κόσμο τα τελευταία χρόνια, γνωρίζετε ήδη οτι η Nokia (HMD Global) προσφέρει Android phones με αρκετά υψηλό value for money, με έμφαση στο σχεδιασμό, τις κάμερες αλλά και την Android εμπειρία στο μέγιστο δυνατό βαθμό! Το νέο Nokia 3.4 είναι ένα από τα δύο νέα μοντέλα της εταιρείας που έφτασαν στα χέρια μας και έρχεται να “χτυπήσει” την αγορά μεταξύ €150-200 με κύρια όπλα του… όλα τα παραπάνω! Πάμε να το δούμε…

    Να σημειώσουμε, πριν συνεχίσουμε, οτι το Nokia 3.4 είναι διαθέσιμο σε προσφορά μέχρι το τέλος του Απριλίου, στα 149,90€ (από 179,90).

    Το Nokia 3.4 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στο σχεδιασμό του, με πλαστικό πίσω μέρος που όμως έχει ωραία υφή και πανέμορφο χρώμα, στην “Fjord” έκδοση που είχαμε στα χέρια μας. Διακριτό άμεσα και το λογότυπο της Nokia με μικρά, νικελ γράμματα ενώ το camera module εξέχει ελάχιστα από το πίσω μέρος, σε βαθμό που δε χρειάζεται να αγχώνεστε για το πως θα ακουμπήσετε τη συσκευή σε μια επιφάνεια. Το πάχος του κινητού δεν ξεπερνά τα 8,7mm και το βάρος τα 180 gr., τιμές που είναι πολύ κοντινές σε αυτές του Nokia 5.4, αν αναρωτιέστε για το ποιο από τα δύο είναι το πιο compact. Να σημειωθεί πως δέχεται τρείς κάρτες (δύο nanoSIM και μια microSD) ενώ στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C και 5W φορτιστή.

    Η οθόνη του Nokia 3.4 δείχνει, επίσης, να είναι ίδια με του 5.4. Έχει διαγώνιο 6,39″ με IPS panel και φωτεινότητα 400nits, ενώ η ανάλυσή της είναι HD+ (720×1560 pixels με 19,5:9 aspect ratio). Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε πως διακρίναμε διαφορά στο οπτικό αποτέλεσμα, κάτι που μπορεί να “διορθωθεί” με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Έτσι, δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε οτι πρόκειται για το ίδιο panel. Το κάτω bezel είναι κάπως μεγάλο και έτσι περιορίζει το screen-to-body ratio στο 81,9%. Περνώντας στο εσωτερικό, βρίσκουμε το Snapdragon 460 της Qualcomm στα 11nm, ένα entry-level chipset που αρκεί για τον μέσο χρήστη, μαζί με 3GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Σπάνια βλέπουμε 3GB RAM πλέον και ειδικά σε συσκευές αυτής της κατηγορίας, αλλά η Nokia έκρινε οτι η ποσότητα αρκεί για το μέσο χρήστη. Το λειτουργικό είναι το Android 10, αλλά σύντομα θα αναβαθμιστεί σε Android 11, ενώ η Nokia προσφέρει και 2 χρόνια αναβαθμίσεις, εγγυημένα.

    Πάμε και στην κάμερα… Το κυκλικό camera module διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα 13MP με PDAF, αλλά και μια 5MP ultra-wide κάμερα, όπως και έναν 2MP depth sensor. Υποστηρίζεται HDR και λήψη FullHD video στα 30FPS, ενώ το LED flash βρίσκεται εντός του κυκλικού module. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 8MP και στεγάζεται μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο hole-notch, πάνω-αριστερά στην οθόνη.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε audio jack, Wi-Fi b/g/n με hotspot, BT 4.2 με A2DP και aptX, NFC, FM Radio και Type-C 2.0 θύρα. Ο ήχος προέρχεται από ένα μονό ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη dedicated Google Assistant πλήκτρου στην αριστερή πλευρά του κινητού.

    Κλείνουμε με την αυτονομία που οφείλεται στη μπαταρία των 4.000mAh και αγγίζει τη μία ημέρα, ενώ η φόρτιση γίνεται με ταχύτητα 10W, αν και υπενθυμίζουμε οτι ο φορτιστής στη συσκευασία έχει ισχύ 5W.

    Το Nokia 3.4 είναι ήδη διαθέσιμα στα ελληνικά καταστήματα σε Fjord χρώμα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles