13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Nokia 5.4 hands-on Review: Μαγνητίζει τα βλέμματα!

    Η Nokia συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα της με ελκυστικά Android μοντέλα και το νέο Nokia 5.4 ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της εταιρείας. Με εξαίρετη εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής, ένα στρογγυλό camera module που τραβάει την προσοχή κατευθείαν, 2 χρόνια εγγυημένες αναβαθμίσεις Android και δελεαστική τιμή, είναι πολύ δύσκολο να το “προσπεράσεις”… Πάμε να το δούμε!

    Το Nokia 5.4 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στο σχεδιασμό του, με το glossy φινίρισμα στο πίσω μέρος και ένα πανέμορφο χρώμα με ένα “ριγέ” εφε που απλώς το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Το στρογγυλό camera module εξέχει λίγο από την πλάτη της συσκευής, της οποίας το πάχος δεν ξεπερνά τα 8,7mm και το βάρος τα 181 gr. Να σημειωθεί πως δέχεται τρείς κάρτες (δύο nanoSIM και μια microSD) ενώ στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C και 10W φορτιστή.

    Η οθόνη του Nokia 5.4 έχει διαγώνιο 6,39″ με IPS panel και φωτεινότητα 400nits, ενώ η ανάλυσή της είναι HD+ (720×1560 pixels με 19,5:9 aspect ratio). Το κάτω bezel είναι κάπως μεγάλο και έτσι περιορίζει το screen-to-body ratio στο 81,9%. Περνώντας στο εσωτερικό, βρίσκουμε το Snapdragon 662 της Qualcomm στα 11nm, ένα μεσαίας κατηγορίας chipset που αρκεί για τον μέσο χρήστη, μαζί με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Το λειτουργικό είναι το Android 10, παραδόξως, αλλά σύντομα θα αναβαθμιστεί σε Android 11, ενώ η Nokia προσφέρει και 2 χρόνια αναβαθμίσεις, εγγυημένα.

    Πάμε και στην κάμερα… Το κυκλικό camera module διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα 48MP με διάφραγμα φακού f/1.8 και PDAF, αλλά και μια 5MP ultra-wide κάμερα (13mm), όπως και μια 2MP macro κάμερα αλλά και έναν 2MP depth sensor. Υποστηρίζεται HDR και λήψη 4K video στα 30FPS, ενώ το LED flash βρίσκεται εκτός του module. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 16MP με φακό f/2.0 και στεγάζεται μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο hole-notch, πάνω-αριστερά στην οθόνη.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε audio jack, Wi-Fi b/g/n με hotspot, BT 4.2 με A2DP και aptX Adaptive, NFC, FM Radio και Type-C 2.0 θύρα με OTG. Ο ήχος προέρχεται από ένα μονό ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη dedicated Google Assistant πλήκτρου στην αριστερή πλευρά του κινητού.

    Κλείνουμε με την αυτονομία που οφείλεται στη μπαταρία των 4.000mAh και αγγίζει τη μία ημέρα, ενώ η φόρτιση γίνεται με ταχύτητα 10W.

    Το Nokia 5.4 είναι ήδη διαθέσιμα στα ελληνικά καταστήματα σε Polar Night χρώμα.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles