19.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Nokia 808 Pure View: Με κάμερα 41MPixels!

    Το κινητό που όλοι περίμεναν… η συσκευή για την οποία η Nokia μας είχε προετοιμάσει εδώ και μέρες με το περίφημο “Pure View” teaser είναι γεγονός.


    Το Nokia 808 Pure View ανακοινώθηκε πριν από λίγο στη Βαρκελώνη. Η συσκευή έχει έναν εντυπωσιακό αισθητήρα κάμερας με ανάλυση 41MPixels (!). Ακούγεται “εξωπραγματικό”, ας δούμε όμως και πώς το πετυχαίνει η Nokia…

    Η φινλανδική εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνική του “oversampling”, λαμβάνοντας πληροφορία από συνολικά 7 pixels για να συμπληρώσει ένα pixel στη εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι μικρότερες φωτογραφίες, οι οποίες είναι όμως εντυπωσιακές όσον αφορά την ποιότητά τους.

    Η συσκευή υποστηρίζει το λειτουργικό Symbian Belle, η Nokia όμως ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία “Pure View” θα διατεθεί σε περισσότερες πλατφόρμες και συσκευές (όλοι φυσικά περιμένουν να τη δουν και σε Windows Phone μοντέλα).

    Κατά τα άλλα, το Nokia 808 διαθέτει οθόνη 4 ιντσών nHD με ανάλυση 640×360 pixels, single-core επεξεργαστή στο 1.3GHz και 512ΜB μνήμη, ενώ υποστηρίζει video 1080p.

    Το Nokia 808 υποστηρίζει ακόμη high-quality audio recording με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας Nokia Rich Recording, καθώς και Dolby Digital Plus.

    Ένα εξαιρετικό camera phone, χωρίς όμως ξεχωριστά χαρακτηριστικά στους υπόλοιπους τομείς. Σίγουρα πάντως, όπως και να έχει, η τεχνολογία “Pure View” θα σημάνει πολλά για τη Nokia από εδώ και πέρα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να τη δοκιμάσουμε… Περισσότερα σε λίγο από το team του digitallife.gr που βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της Nokia στη Βαρκελώνη.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles