16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Nokia επενδύει σε τεχνολογία “array camera” για τα μελλοντικά κινητά της

    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σημερινοί κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων είναι το πάχος. Ανασταλτικός παράγοντας για να γίνουν οι σημερινές κατασκευές λεπτότερες, είναι η… κάμερα. Μία ικανή ψηφιακή κάμερα με μεγάλης ανάλυσης αισθητήρα απαιτεί τον χώρο της, για τον αισθητήρα, τα οπτικά μέρη και άλλα στοιχεία. Αυτός είναι και λόγος που το 808 PureView της Nokia έχει τόσο μεγάλο πάχος (13,9 χιλιοστά).

    H Nokia είναι μία εταιρεία που πάντα έδινε μεγάλη προσοχή στις υλοποιήσεις της κάμερας στα κινητά της τηλέφωνα, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Η εταιρεία έχει βάλει στόχο να προσφέρει την PureView IP σε όλα τα μελλοντικά της κινητά ενώ παράλληλα συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες.

    nokia-array-camera-pelican

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Nokia επενδύει στην τεχνολογία των “array cameras“. Μία “array camera” διαθέτει πολλούς μικρότερους φακούς, αντί για την χρήση ενός με μεγαλύτερη διάμετρο. Πολλαπλοί φακοί αντικαθιστούν έναν μεγαλύτερου μεγέθους, συλλαμβάνοντας διαφορετικά μέρη της εικόνας. Στην συνέχεια, τα επιμέρους μέρη συνθέτουν ένα image μεγαλύτερης ανάλυσης. Η λύση αυτή, δεν απαιτεί μεγάλο χώρο για τα στοιχεία της κάμερας, και έτσι είναι δυνατή η κατασκευή smartphones με μικρότερο πάχος.

    Η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε μία αξιόπιστη τεχνολογία συστοιχίας φακών ήταν η Pelican Imaging, το 2011. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι η Nokia έως το τέλος της χρονιάς θα έχει επενδύσει ένα ποσό έως και $15 εκατομμυρίων σε έξι εταιρείες που αναπτύσουν τεχνολογίες τύπου “array camera”. Εκτός από την Pelican Imaging, η Nokia έχει επενδύσει στην Heptagon Technology με έδρα την Σιγκαπούρη και η InVisage Technologies από την Καλιφόρνια κ.α.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles