23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Nokia Here Auto είναι «εδώ»!

    Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα τη νέα πλατφόρμα πλοήγησης και χαρτών της για οχήματα, ονόματι “Here Auto”. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πολλά από τα στοιχεία της έχουν παρθεί από τα Here maps που εδώ και καιρό απολαμβάνουμε στις συσκευές Lumia (και όχι μόνο), αλλά με τροποποιήσεις και προσθήκες που τα καθιστούν ιδανικά για χρήση in-car.

    hereauto1

    Η Nokia, παρά τη σταδιακή πτώση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια σε πωλήσεις και έσοδα, παραμένει μια ισχυρή δύναμη του χώρου και αναμφίβολα ένα πράγμα για το οποίο διακρίνεται είναι και οι ποιοτικές υπηρεσίες χαρτών που παρέχει, από την εποχή του Symbian μάλιστα. Έτσι, το μόνο σίγουρο είναι πως η ανακοίνωση της πλατφόρμας θα κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν και να στραφούν προς το International Motor Show που θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου στη Φρανκφούρτη. Εκεί θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση και επίδειξή της.

    Το Here Auto μπορεί να προσπαρμοστεί στο σύστημα πλοήγησης οποιουδήποτε μοντέλου και εκτός από την κύρια εφαρμογή, περιλαμβάνει ένα app και μια υπηρεσία cloud. Φυσικά δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet για λειτουργήσει, αλλά αν του την παρέχει ο χρήστης, τότε μπορεί να προβάλλει real-time ενημερώσεις για τον καιρό και την κίνηση στους δρόμους. Υποστηρίζει φωνητική πλοήγηση και εντολές, όπως θα περιμένατε, ενώ μπορεί να προβάλλει το χάρτη τόσο σε 2D μορφή, όσο και σε 3D αλλά και σε επίπεδο δρόμου. Και πάλι χωρίς σύνδεση στο Internet.

    hereauto2

    Mέχρι αυτή τη στιγμή το app είναι διαθέσιμο μόνο για Windows Phones, αλλά αναμένεται να εμφανιστείο και σε iOS/Android σύντομα στο μέλλον. Η Nokia προσεγγίζει τους κατασκευαστές οχημάτων για να ενσωματώσουν τη νέα πλατφόρμα της στα μοντέλα τους, όμως δε γνωρίζουμε ακόμη πότε θα ντεμπουτάρει στην αγορά. Οι ενδιαφερόμενοι είναι σίγουρα αρκετοί, καθώς η αξία των χαρτών της Nokia είναι αναγνωρισμένη και η εταιρεία έχει συνεργαστεί με μεγάλους κατασκευαστές, όπως η BMW και η Mercedes, στο παρελθόν.

    Προς το παρόν, δείτε ένα μικρό demo του Nokia Here σε tablet, απέχει σίγουρα αρκετά από το Here Auto αλλά θα σας δώσει μια ιδέα του τι μπορείτε να περιμένετε.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=JB7Sg7sp_VE

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles