19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Nokia Lumia 1020 review: Μια σχέση μίσους και πάθους

    Για να είμαστε δίκαιοι με το 1020, ο τίτλος δεν αφορά μόνο αυτό. Αφορά όλα τα Windows smartphones και πιό συγκεκριμένα όλα τα Lumia. Ή θα τα λατρέψεις, ή θα τα μισήσεις. Αυτό είναι πάντα το αποτέλεσμα του “καινούργιου”, του “διαφορετικού”. Οι χρήστες έχουν συνηθίσει το interface ενός iOS, ενός Android, το WP8 ακόμη τους φαίνεται κάτι το περίεργο, το ασυνήθιστο. Το πρόβλημα είναι πως το Windows Phone ήδη πασχίζει για 3 χρόνια να εδραιωθεί στην αγορά και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να το κρίνουμε σαν κάτι το νεόφερτο. Ούτε σαν χρήστες, ούτε σαν reviewers.

    lumia10208

    To Lumia 1020 έχει όλα τα καλά που θα μπορούσε να έχει ένα smartphone. Έχει μια απίστευτη κάμερα των 41 Megapixels. Συνδυάζει κάτι που ελάχιστες συσκευές μπόρεσαν, την ανθεκτική κατασκευή με τον όμορφο σχεδιασμό. Έχει AMOLED οθόνη που μπορεί να σε ζαλίσει με τη φωτεινότητά της (true story) και ταιριάζει απόλυτα με τα γραφικά του OS. Παράγει ισχυρό και καθαρό ήχο, υποστηρίζει 4G, είναι γρήγορο, εύχρηστο, έχει πολύ “δυνατούς” χάρτες και σύστημα πλοήγησης και δεκάδες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών. Είναι μια ολοκληρωμένη συσκευή αλλά η τιμή της την κατατάσσει απέναντι σε πολύ δυνατά μοντέλα Android, ρίχνοντάς την σε μια μάχη που, τουλάχιστον βάσει χαρακτηριστικών, πρέπει να κοπιάσει πολύ για να κερδίσει…θα τα καταφέρει;

    Στο κουτί του Lumia 1020 περιλαμβάνονται ο φορτιστής του (1,5 A), το USB καλώδιο, ένα σετ πολύ βολικά ακουστικά-ψείρες στο χρώμα της συσκευής, το manual και το ειδικό εργαλείο εξόδου της κάρτας SIM. H συσκευή καθ’αυτή αρχικά εντυπωσιάζει με την ποιότητα κατασκευής, τη συναρμογή και το πως το συνθετικό matte πλαίσιο αγκαλιάζει ιδανικά το Gorilla Glass 3 που προστατεύει την οθόνη. Για smartphone με οθόνη 4,5 ιντσών είναι αρκετά βαρύ, στα 158 γραμμάρια, ίσως βαρύτερο από οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του, κάτι που οφείλεται σε ένα βαθμό και στο μηχανισμό της φωτογραφικής μηχανής. Εν γένει, όμως, πρόκειται για μια πολύ στιβαρή κατασκευή που καταφέρνει με κάποιο τρόπο να συνδυάζει τις 4 γωνίες του πλαισίου με κυλινδρικά σχήματα και καμπύλες, αποφεύγοντας τον χαρακτηρισμό του “τούβλου”. Ειδικά η κίτρινη εκδοχή του που είχαμε στα χέρια μας είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή από τις τρείς (μαύρο και λευκό οι εναλλακτικές), σαν το Lumia να φτιάχτηκε αποκλειστικά με το κίτρινο χρώμα στο μυαλό των σχεδιαστών!

    Untitled-1

    lumia10202

    lumia10203

    lumia10204

    Στο πλάι βρίσκουμε 4 πλήκτρα: Δύο για την ένταση, ένα για το ξεκλείδωμα/ενεργοποίηση και ένα για την κάμερα. Το τελευταίο μπορεί να ενεργοποιήσει την κάμερα ακόμη και με κλειδωμένη την οθόνη, αν το επιθυμείτε. Τα πλήκτρα παρέχουν καλό feedback και είναι σωστά τοποθετημένα, ενώ εξέχουν ακριβώς όσο πρέπει. Στην πάνω μεριά έχουμε το συρταράκι της microSIM, το δευτερεύον μικρόφωνο και το 3,5” jack ενώ στο κάτω μέρος βρίσκουμε τη microUSB θύρα και το ηχείο του 1020, μαζί μια υποδοχή για κάποιο κορδόνι μεταφοράς. Τίποτε το αξιοσημείωτο, μέχρι να κοιτάξουμε στην πλάτη της συσκευής, όπου δεσπόζει η PureView κάμερα των 41 MP (38 MP ουσιαστικά), μαζί με το LED και το Xenon flash της. Το όλο σύμπλεγμα αναγκαστικά δημιουργεί ένα εξόγκωμα αρκετών χιλιοστών που μπορεί αισθητικά να ελκύει τα βλέμματα, αλλά στην πράξη δημιουργεί προβλήματα στο χρήστη. Πρώτον, η συσκευή δεν κάθεται οριζόντια όταν την ακουμπάμε σε επίπεδες επιφάνειες, αλλά βρίσκεται υπό κλίση και δεύτερον, κρατώντας την με το ένα χερί σχεδόν πάντα ο δείκτης του χεριού μας θα “πέφτει” πάνω στην κάμερα, με αποτέλεσμα χειρότερο grip. Η unibody κατασκευή είναι κάπως γλιστερή ούτως ή άλλως, οπότε αυτό δεν βοηθάει. Επίσης, αυτό σημαίνει πως τα σημεία του εξογκώματος της κάμερας που συνήθως ακουμπούν στο τραπέζι, αρχίζουν να φθείρονται σύντομα. Τέλος, στην πλάτη και κάτω από την κάμερα υπάρχουν δύο μικρές οπές που αποκαλύπτουν δύο μεταλλικές επαφές: Εξυπηρετούν τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, αν προμηθευθείτε (ξεχωριστά) την ειδική βάση. Ή μπορείτε να αγοράσετε επίσης ξεχωριστά την θήκη-μπαταρία (κωδικός  PD-95G) για το 1020 που του προσφέρει 1.000 extra mAh και ένα καλύτερο grip με μεγάλο πλήκτρο για τη λήψη φωτογραφιών, μετατρέποντάς το σχεδόν σε κανονική κάμερα.

    lumia10205

    lumia10206

    lumia10207

    Οθόνη, hardware, επιδόσεις

     H οθόνη, όπως προείπαμε, είναι AMOLED 4,5 ιντσών (PenTile matrix), με τη Nokia να ξεφεύγει από τα LCD panels για τα high-end μοντέλα της. Σαν τέτοια, παρέχει πολύ καλές γωνίες θέασης, υψηλό λόγο αντίθεσης και φυσικά το “πραγματικό” μαύρο χρώμα. Η φωτεινότητά της βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και σχεδόν ποτέ δε θα χρειαστεί να την ορίσετε στο “maximum”, ενώ η αυτόματη ρύθμισή της λειτουργεί όπως πρέπει. Πολύ καλή χρωματική απόδοση με τα μειονεκτήματά της να είναι η κάπως δύσκολη χρήση υπό έντονη ηλιοφάνεια και βέβαια η κατανάλωση ενέργειας. Η ίδια η Nokia σας προειδοποιεί όταν επιχειρείτε να αλλάξετε από το σκοτεινό φόντο στο φωτεινό, καθώς ως γνωστόν οι AMOLED οθόνες είναι αρκετά ενεργοβόρες όταν καλούνται να προβάλλουν ανοιχτούς χρωματισμούς. Η ανάλυσή της είναι 768 x 1280 pixels, η οποία με τις 4,5 ίντσες αντοιστοιχεί σε 332 ppi, ένα εξαιρετικό νούμερο. Ποιός χρειάζεται τα full-HD τηλέφωνα; Κερασάκι στην τούρτα η δυνατότητα χρήσης της και με γάντια, παρά το ότι είναι capacitive!

    Κάτω από την οθόνη αλλά καλυπτόμενα από το ίδιο κρύσταλλο βρίσκονται τα τρία φωτιζόμενα πλήκτρα αφής, “πίσω”, “home” και “αναζήτηση”, με το backlighting να απενεργοποιείται όταν δεν κρίνεται απαραίτητος. Στον τομέα του hardware, το 1020 σίγουρα δεν εντυπωσιάζει. Τα 2 GB μνήμης RAM είναι σαφώς υπέρ-αρκετά για οποιονδήποτε, αλλά από συσκευή τέτοιου κόστους θα περιμένε κανείς τετραπύρηνη CPU και μια ισχυρότερη GPU. Ωστόσο η Nokia, βασιζόμενη και στην καλή διαχείριση πόρων του Windows Phone λειτουργικού, προτίμησε τη λύση του κλασικού διπύρηνου Qualcomm MSM8960 Snapdragon στο 1,5 GΗz μαζί με το Adreno 225. Συνδυασμός που βρίσκουμε σε πολύ φθηνότερα Android μοντέλα και ξέρουμε πως αρκεί για όλες τις εφαρμογές, αλλά όχι για βαριά χρήση. Φυσικά, αυτό ισχύει ακριβώς για τα Android μοντέλα, καθώς στην πράξη το hardware του Lumia 1020 αποδεικνύεται ικανό για να κάνετε ό,τι θέλετε με αυτό, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ομαλή λειτουργία και μετάβαση μεταξύ menus και apps, κανένα “κόλλημα”, τυπική συμπεριφορά Windows Phone 8 που πολλά Android ζηλεύουν αλλά δε μπορούν να έχουν.

    lumia10208

    lumia10209

    Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 32 GB, από τα οποία τα 29 είναι διαθέσιμα στο χρήστη. Δεν είναι επεκτάσιμος αφού δεν υπάρχει υποδοχή για microSD κάρτα, ενώ η έκδοση των 32 GB είναι η μεγαλύτερη διαθέσιμη στη χώρα μας. Αυτό και η μη αφαιρούμενη μπαταρία είναι το τίμημα της κατασκευής, αλλά όχι αρκετό για να μειώσουν το 1020 στα μάτια μας. Στους υπόλοιπους τομείς η συσκευή είναι πλήρης με NFC, 4G LTE, δέκτη ραδιοφώνου, GPS και A-GPS με GLONASS, Bluetooth 3.0, δυνατότητα Wi-Fi hotspot…η λίστα είναι μεγάλη και δεν έχει νόημα να την αναπαράγουμε, αφού η αξία ενός smartphone φαίνεται στην πράξη και όχι στα χαρτιά.

    Κάμερα

    Οι δυνατότητες λήψης φωτογραφιών και video του 1020 αξίζουν μια ενότητα όλη δική τους, άλλωστε πρόκειται για το μεγάλο ατού της συσκευής και αυτό που θα οδηγήσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές στο να το επιλέξουν. Ξεχάστε ό,τι έχετε δεί σε smartphone, 8, 13, 20 Megapixels, όλες οι υπόλοιπες κάμερες ωχριούν μπροστά στα 41 MP του Lumia. Στην πράξη τα MP είναι 38 και όχι 41, πάντως, αλλά αυτό δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα στο τελικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με το aspect ratio αλλάζει ελαφρώς και η ανάλυση, 7728 x 4354 pixels στο 16:9 mode και 7152 x 5368 pixels στο 4:3 mode. Ο Carl Zeiss 1/15” φακός είναι μικρότερος από του πρώτου Pureview (808) και έτσι έχει ελαφρώς μικρότερα pixels (1.12 μm) αλλά μεγαλύτερο aperture size και φωτοευαισθησία. Παράλληλα ενσωματώνει τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας (Optical Image Stabilization – OIS) και μπορεί να κάνει έως 4x ψηφιακό zoom χωρίς απώλεια ποιότητας. Μπορεί τα παραπάνω να σας λένε κάτι, ή να μη σας λένε απολύτως τίποτα, όμως το ζητούμενο επιτυγχάνεται και είναι οι απλά εκπληκτικές λήψεις φωτογραφιών. Θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους:

    lumia102010

    lumia102011

    lumia102012

    lumia102013

    Το Xenon φλας είναι ισχυρότατο και κάνει τη νύχτα, μέρα, αν και ούτως ή άλλως το 1020 τα καταφέρνει εξαιρετικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο το LED flash για την εστίαση, ενώ το ίδιο αναλαμβάνει το φωτισμό και κατά τη λήψη video. Αφού το αναφέραμε, πρόκειται για λήψη 1080p στα 30 FPS και η ποιότητά της είναι εξ’ίσου υψηλή με των φωτογραφιών. Η παρακάτω φωτογραφία ελήφθη σε ένα ολοσκότεινο δωμάτιο με τις αυτόματες ρυθμίσεις και το Xenon φλας:

    lumia102022

    Η κάμερα καθ’αυτή όμως δε θα ήταν σημαντική χωρίς τις εφαρμογές, τους “φακούς” όπως  τις ονομάζει η Nokia, που λύνουν τα χέρια του χρήστη και ανοίγουν μπροστά του μια ευρεία γκάμα ρυθμίσεων, επιλογών και effects. Εκτός από την απλή, ενσωματωμένη εφαρμογή λήψης φωτογραφιών, υπάρχει το Nokia Pro Cam, το Smart Cam, το Panorama, το Cinemagraph, καθένα από τα οποία έχει και διαφορετικό ρόλο. Εδώ η Nokia έπεσε στην ίδια της την παγίδα κατά κάποιο τρόπο, αφού προκειμένου να διατηρήσει τις εφαρμογές απλές στη χρήση, “αναγκάστηκε” να σπάσει τα camera apps σε πολλά κομμάτια. Από τη μια καλώς έκανε, αφού όλα σε ένα app θα το καθιστούσαν δύσχρηστο και αποθαρρυντικό προς το χρήστη, αφ’ετέρου έτσι χάνεται χρόνος για την εναλλαγή από τον ένα “φακό” στον άλλον, αναίτια.

    lumia102014

    lumia102015

    lumia102016

    lumia102017

    Όπως και να έχει, με τα παραπάνω μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα: Εκτός από τις δεδομένες πανοραμικές λήψεις, μπορείτε επίσης να τραβήξετε μερικά συνεχόμενα frames και το software να διαλέξει αυτόματα το πιό καθαρό από αυτά. Μπορείτε να αλλάξετε «πρόσωπα» σε φωτογραφίες επιλέγοντας με τον ίδιο τρόπο, ανάμεσα σε πολλαπλά frames, ώστε να μην πειράζει αν κάποιος φίλος σας έκλεισε για λίγο τα μάτια του για παράδειγμα. Μπορείτε να απομονώσετε την κίνηση αντικειμένων σε μια εικόνα και να θολώσετε την υπόλοιπη. Μπορείτε να κάνετε “action” λήψεις όπου εμφανίζεται όλη η κίνηση ενός αντικειμένου ή ανθρώπου στο χώρο, frame προς frame. Με το Cinemagraph μπορείτε να κρατήσετε «ακίνητο» το φόντο και να κάνετε “animated” μόνο συγκεκριμένες περιοχές της εικόνας, όπου υπάρχει κίνηση, με το τελικό αρχείο να είναι μορφής .gif! Και μπορείτε να κατεβάσετε ακόμα περισσότερους «φακούς» που προσφέρουν κι άλλες δυνατότητες.

    lumia102020

    lumia102021

    Στο Pureview mode, το κινητό αποθηκεύει ταυτόχρονα δύο φωτογραφίες, μια full-size των 34 MP και μια μικρότερη των 5 MP, ώστε να μπορείτε να την μοιραστείτε πιό εύκολα λόγω μεγέθους. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει σχετικά μεγάλη καθυστέρηση μεταξύ δύο συνεχόμενων λήψεων (5-6 δευτερόλεπτα μαζί με την εστίαση), καθώς η συσκευή δημιουργεί και αποθηκεύει δύο αρχεία των σχεδόν 15 MB συνολικά, έτσι αν θέλετε να τραβάτε γρήγορα και αλλεπάλληλα, θα πρέπει να προσαρμοστείτε σε αυτά τα δεδομένα. Εν ολίγοις, το 1020 είναι το όνειρο του επίδοξου φωτογράφου. Έχει άπλετες δυνατότητες, έχει προηγμένες ρυθμίσεις (ISO έως 3.200, εστίαση, ταχύτητα κλείστρου κ.λπ.) και βέβαια, η ποιότητα των λήψεων είναι όνειρο. Σίγουρα οι τελευταίες προτάσεις της Sony με τα 13 και τα 20 MP προσπαθούν πλησιάζουν το επίπεδο αυτό, αλλά όπως και να το κάνουμε, η κάμερα του Lumia είναι ανώτερη.

    Ιδού η ίδια λήψη σε 5 MP και 34 MP ανάλυση αντίστοιχα:

    lumia102018

    lumia102019

    Multimedia, χάρτες και αυτονομία

    Η AMOLED οθόνη καθιστά τη θέαση video απολαυστική, ενώ ο ενσωματωμένος video player του 1020 είναι βελτιωμένος σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις. Και πάλι, βέβαια, αρνείται να αναπαράγει .mkv αρχεία που είναι πολύ διαδεδομένα στις τάξεις των χρηστών, ενώ έχει πρόβλημα και με τα αρχεία που ενσωματώνουν AC3 audio. Εκτός αυτών, όλα καλά. Ο music player είναι εξ’ίσου λιτός και με «καθαρό» interface, χωρίς πολλές επιλογές και κουμπιά, αξίζει όμως να αναφέρουμε τις εκτενείς επιλογές του equalizer για να φέρετε την ηχητική απόδοση στα δικά σας μέτρα. Το ηχείο του Lumia είναι σχετικά ισχυρό και δεν παρατηρήσαμε αλλοίωση ακόμα και στη μέγιστη ένταση, ενώ σημειώνουμε πως τα δύο μικρόφωνα εξασφαλίζουν stereo εγγραφή ήχου, κάτι που λίγες συσκευές της αγοράς μπορούν να κάνουν. Η ενίσχυση Dolby Digital Plus κάνει καλά τη δουλειά της και η ακρόαση είτε με τα ακουστικά, είτε μέσω του ηχείου είναι αψεγάδιαστη. Και μπορείτε να στείλετε σήμα στην τηλεόρασή σας από το 1020, μέσω MHL HDMI adapter.

    Η Nokia επιμένει στο να αναπτύσσει τους δικούς της χάρτες και να μη βασίζεται στη Google, όχι άδικα αφού έχει επενδύσει αρκετά σε αυτό το κομμάτι και είναι πολύ κοντά σε ένα ιδανικό αποτέλεσμα που θα της αποφέρει κέρδος. Οι χάρτες και το σύστημα πλοήγησης (Here Maps και Here Drive+) έχουν με το «καλημέρα» ένα ισχυρό όπλο: Είναι διαθέσιμοι offline. Όπως από την εποχή του Symbian, μπορείτε να κατεβάσετε το χάρτη της χώρας που επιθυμείτε και να μην ανησυχήσετε ποτέ για το αν θα έχετε 3G εκεί που βρίσκεστε. Η ακρίβεια των χαρτών είναι υψηλή (αν και μπορεί να απουσιάζουν κάποια μικροί, δευτερεύοντες, επαρχιακοί δρόμοι σε σχέση με τα Google Maps) και η απόκριση είναι γρήγορη, ενώ και η πλοήγηση εξελίσσεται σε μια ξεκούραστη και ευχάριστη διαδικασία. Μπορείτε να κατεβάσετε και φωνητική πλοήγηση ενώ όλα αυτά είναι δωρεάν, φυσικά.

    lumia102023

    lumia102024

    Η αυτονομία του Lumia 1020 μάλλον δεν είναι ένα από τα δυνατά σημεία του. Η μπαταρία των 2.000 mAh κρίνεται μέτρια με τα σημερινά δεδομένα, αν και στη θεωρία θα έπρεπε να τα καταφέρνει αρκετά καλά με ένα διπύρηνο μοντέλο των 4,5 ιντσών. Ωστόσο, η AMOLED οθόνη την επιβαρύνει αρκετά και αν αρέσκεστε στο να κάνετε βαριά χρήση του smartphone σας, μια φόρτιση την ημέρα πιθανότατα δε θα σας είναι αρκετή. Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του τύπου οθόνης αλλά και του Windows Phone OS, το Lumia 1020 επιτυγχάνει πολλές ώρες αναπαραγωγής video (οι 10 ώρες είναι εφικτότατος στόχος), αλλά εξαντλεί γρήγορα τη μπαταρία του κατά το browsing (4,5-5 ώρες). Τουλάχιστον αν μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο, θα σας αφήσει ικανοποιημένους, με σχέδον 20 ώρες ομιλίας σε 3G δίκτυο. Επιλέξτε dark theme, αυτόματη ή χαμηλή φωτεινότητα οθόνης και με μέτρια χρήση θα βγάλετε το 24ωρο. Ωστόσο, ένα κινητό με τόσες multimedia δυνατότητες και λειτουργίες, ουσιαστικά «παρακαλά» για βαριά χρήση και δυστυχώς η μπαταρία του δε μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα όπως θα έπρεπε. Ευτυχώς, φορτίζει γρήγορα.

    Τι άλλο θα βρείτε μέσα στο Lumia 1020; Το Office της Microsoft, το Creative Studio για επεξεργασία φωτογραφιών, το SkyDrive με 7 GB δωρεάν χώρο αποθήκευσης στο cloud, το OneNote για σημειώσεις, τα τυπικά εργαλεία παραγωγικότητας αλλά και υπηρεσία live streaming μουσικής. Φυσικά η αλληλεπίδραση με τις υπηρεσίες Xbox (Marketplace, Live) είναι σημαντική, αφού μέσω αυτών θα μπορείτε να κατεβάσετε τραγούδια και video, παιχνίδια και ό,τι άλλο θέλετε.

    lumia102025

    Αυτό είναι το Lumia 1020, ένα ξεχωριστό smartphone που δε θα σας θυμίσει κανένα άλλο μόλις το πάρετε στα χέρια σας. Η Nokia έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά στην περίπτωσή του και με κάποιο τρόπο πέτυχε να «παντρέψει» όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα smartphone επιθυμητό. Εμφάνιση, κατασκευή, κάμερα, λειτουργίες, ταχύτητα, εφαρμογές, πλοήγηση, multimedia δυνατότητες, όλα είναι σε ένα (ακριβό) πακέτο. Αν σας αποθαρρύνει το Windows Phone OS, δε θα έπρεπε, είναι πλέον πιό ώριμο, οι εφαρμογές έχουν πληθύνει και είναι ποιοτικές (αν και ακόμη χρειάζεται βελτίωση εδώ η πλατφόρμα), αλλά το κυριότερο είναι πως επιτέλους υπάρχει κάτι που πλησιάζει το iOS σε ομαλότητα και απόκριση. Τα τετραπύρηνα SoC και οι ιλιγγιώδεις επιδόσεις στα benchmarks είναι καλά, αλλά σε τελική ανάλυση, δεν αφορούν ούτε το 1% του χρόνου που περνάμε με το smartphone μας. Το hardware από μόνο του δεν κάνει τίποτα, χωρίς ένα καλοσχεδιασμένο λειτουργικό και το Lumia 1020 έχει πετύχει το σωστό συνδυασμό αυτή τη φορά.

    Εφ’όσον η Nokia-Microsoft μπορέσει να χτίσει πάνω σε αυτή τη συσκευή και να αναπτύξει ποιοτικά μοντέλα για όλες τις κατηγορίες τιμών, τότε πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψει σε σημαντική θέση στην αγορά, αν όχι κυρίαρχη. Το τίμημα (650 ευρώ) του Lumia 1020 είναι υψηλό και οι κορυφαίες επιλογές σε αυτά τα χρήματα είναι πολλές. Όποιος το επιλέξει, όμως, σίγουρα δε θα το μετανιώσει. Περισσότερες πληφορορίες για το Lumia 1020 θα βρείτε εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles