20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Nokia Lumia 630 Dual Sim hands-on review: Ισορροπημένο & οικονομικό!

    H Microsoft και η Nokia δίνουν τη δική τους μάχη για να μπορέσουν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς και να μπουν σφήνα στη Google και στην Apple. Χωρίς αμφιβολία, η έλευση του λειτουργικού Windows Phone 8.1, αποτελεί πλέον το μεγάλο στοίχημα των υπευθύνων του κολοσσού του computing που ακόμη δεν μπορεί όμως να βρει τα πατήματα του και θα έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να καθιερωθεί στις συνειδήσεις του αγοραστικού κοινού. Το Nokia Lumia 630 Dual Sim, αποτελεί μία πρόταση που βρίσκεται στο μεταίχμιο της low-range και mid-range κατηγορίας (τιμή περίπου στα 170 ευρώ) και πρόκειται για την προσπάθεια της Nokia να κερδίσει το κοινό που αναζητεί μία budget friendly συσκευή. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το Lumia 630 είναι το πρώτο που έρχεται με το Windows Phone 8.1 OS by default.

    Lumia 630

    Οι πρώτες εντυπώσεις… 

    Πιάνοντας το Nokia Lumia 630 στα χέρια μας, γρήγορα μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία στιβαρή και “γεμάτη” κατασκευή, η οποία γεμίζει το χέρι, ενώ το κύριο υλικό της είναι το πλαστικό. Σε επίπεδο design θα χαρακτηρίζαμε το Lumia 630 τετραγωνισμένο με αρκετό πάχος και στρογγυλοποιημένες άκρες, για αυτό σίγουρα αποτελεί μία συσκευή που αδιαμφισβήτητα κάνει αισθητή την παρουσία της. Εν αντιθέσει με τα περισσότερα smartphones που διαθέτουν τα πλήκτρα έντασης και λειτουργίας / κλειδώματος στις απέναντι πλευρές, εδώ βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της συσκευής, γεγονός που ενδεχομένως να δυσκολέψει παρά πολύ τον χρήστη. Στην επάνω πλευρά του Lumia 630, υπάρχει η υποδοχή του ήχου για ακουστικά / hands-free, ενώ στην κάτω πλευρά υπάρχει η Micro USB θύρα. Αφαιρώντας το πίσω κάλυμμα και την αποσπώμενη μπαταρία, αποκαλύπτονται οι δύο υποδοχές για τις κάρτες SIM, καθώς επίσης και η Micro SD θύρα (η οποία δύναται να δεχτεί κάρτες που φτάνουν έως τα 128GB), αλλά και το ηχείο της συσκευής κάτω δεξιά. Σε γενικές γραμμές, κρίνοντας τον σχεδιασμό του Lumia 630 Dual Sim, είναι εμφανές ότι το κινητό της Nokia ήταν κάπως χοντροκομμένο και παρουσίαζε πρόβλημα στο χειρισμό με το ένα χέρι, λόγω κυρίως της κακής θέσης των πλευρικών πλήκτρων, αλλά και από το γεγονός ότι δυσκολεύουν πολύ οι κατακόρυφες κινήσεις των δαχτύλων, λόγω του μεγάλου πλάτους της οθόνης.

    Lumia 630

    Lumia 630

    Οθόνη, hardware και επιδόσεις!   

    Η οθόνη του Nokia Lumia 630 είναι μία IPS τεχνολογίας LCD με ανάλυση στα 480×854 pixels και η διαγώνιος της ανέρχεται στις 4.5 ίντσες. Η οθόνη του Lumia 630 ξεχωρίζει για την εξαιρετική ευκρίνεια της, για τα πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας που διαθέτει, το ClearBlack Display που μειώνει αισθητά τις αντανακλάσεις, καθώς επίσης και για την υψηλή προστασία που βασίζεται στο Gorilla Glass 3. Επιπλέον, τα πλήκτρα χειρισμού του Lumia 630 είναι τύπου backlit και βρίσκονται στο κάτω ακριβώς τμήμα του display. Σε ότι έχει να κάνει με το hardware το budget friendly smartphone της Nokia στηρίζεται σε έναν quad-core επεξεργαστή Snapdragon 400, ο οποίος τρέχει στα 1.2GHz, ενώ η διαχείριση των γραφικών βασίζεται στο chipset 305 της Adreno. Όσον αφορά την ενσωματωμένη μνήμη RAM της συσκευής, το Nokia Lumia 630 έρχεται με 512MB, ένα ποσό το οποίο κάπως περιορίζει τις δυνατότητες του Lumia στις πιο απαιτητικές εφαρμογές (ο συνδυασμός quad-core με 1GB ίσως να ήταν πιο ιδανικός). Ωστόσο, σε επίπεδο απόδοσης, η συσκευή της Lumia δεν μας άφησε παραπονεμένους, καθώς εκτός από την γρήγορη απόκριση, διαπιστώσαμε ότι και η πλοήγηση στο Internet ήταν ταχύτατη. Ένα από τα ατού του νέου budget friendly smartphone της Nokia είναι ότι έρχεται με όλες τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του Windows Phone 8.1 OS, το οποίο είναι εμφανώς καλύτερα σχεδιασμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Όσον αφορά, τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, αυτός ανέρχεται στα 8GB, ένα ομολογουμένως αρκετά ικανοποιητικό μέγεθος, όμως ακόμη και εάν δεν σας φτάνει το Lumia 630 υποστηρίζει MicroSD έως 128GB. Περνώντας στη συνδεσιμότητα της συσκευής, το Lumia 630 υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot και Bluetooth, ενώ παράλληλα διαθέτει υποστήριξη A-GPS, FM δέκτη και accelerometer. Το μόνο αρνητικό που έχουμε να προσάψουμε στη συσκευή της Nokia είναι ότι δεν υποστηρίζει δίκτυο 4G.

    Lumia 630

    Κάμερα, ήχος και αυτονομία

    Η κάμερα του Nokia Lumia 630 Dual Sim, διαθέτει αισθητήρα στα 5MP (ανώτερη ανάλυση στα 2592х 944 pixels), προσφέροντας μία σειρά από λειτουργίες όπως Auto-Focus, Geo-tagging και Panorama. Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι απλώς ικανοποιητική, χωρίς να ξεχωρίζει, ενώ επιπλέον παρέχεται και η δυνατότητα για video ανάλυσης στα 720p. Παράλληλα, η εφαρμογή Creative Studio που περιλαμβάνεται στο smartphone της Nokia σας επιτρέπει να παίξετε περισσότερο με τις φωτογραφίες σας, προσθέτοντας μία σειρά από εφέ όπως blurring, collage κ.α. Το μεγάλο ατόπημα της Nokia είναι ότι δεν περιλαμβάνεται flash, αλλά και εμπρόσθια VGA κάμερα, ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν λείπει από τις περισσότερες συσκευές ακόμη και της χαμηλής κατηγορίας. Εξαιρετικές εντυπώσεις μας άφησε ο πεντακάθαρος ήχος και η μεγάλη ένταση που έβγαζε το ηχείο της συσκευής. Πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησε και η αυτονομία της συσκευής, καθώς η μπαταρία με χωρητικότητα τις 1830 mAh, εξασφαλίζει πάρα πολλές ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας χωρίς την ανάγκη συχνής φόρτισης της.

    Lumia 630

    H ετυμηγορία!

    Το Nokia Lumia 630 Dual Sim θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία πάρα πολύ καλή μετεξέλιξη του εξαιρετικά πετυχημένου Lumia 520. Για τα χρήματα που κοστίζει παρέχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων στο χρήστη, ωστόσο δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε κάποιες παραλείψεις – παρασπονδίες, όπου εμφανώς έγιναν για να κρατηθεί η τιμή της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα (έλλειψη  εμπρόσθιας κάμερας, μη ύπαρξη flash, 512MB RAM και κακός σχεδιασμός). Παρόλα αυτά, το Lumia 630 διαθέτει πάρα πολλά θετικά γνωρίσματα και πολλές δυνατότητες που μπορούν να προσελκύσουν τους αγοραστές που αναζητούν μία οικονομική πρόταση με καλές σχετικά επιδόσεις. Σε γενικές γραμμές, θα το χαρακτηρίζαμε ως μία ισορροπημένη συσκευή, καθώς η πλάστιγγα των αρνητικών στοιχείων του δεν γέρνει έναντι των θετικών και το αντίστροφο. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία πολύ καλή προσπάθεια από την πλευρά της Nokia, η οποία σίγουρα θα υποστηριχτεί από το καταναλωτικό κοινό.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles