15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Nokia Lumia 735 hands-on review: To must-have “νεανικό” selfie phone!

    Το Nokia brand σιγά σιγά αποσύρεται από το προσκήνιο και οι συσκευές που τεστάρουμε είναι οι τελευταίοι εκπρόσωποι ενός μεγάλου ονόματος στο κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, με το οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές. Βέβαια, μπορεί το Nokia brand να μετονομαστεί στο κοντινό μέλλον σε Microsoft Lumia, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τουλάχιστον στο άμεσο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εντυπωσιακή αλλαγή στη φιλοσοφία των συγκεκριμένων συσκευών (ίσως κάτι τέτοιο να συμβεί μόνο μετά από την κυκλοφορία των Windows 10). Για αυτό και το mid-range Nokia Lumia 735 διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα αξιοπρεπές Windows Phone σε επίπεδο επιδόσεων που προσφέρει μια πειστική εναλλακτική λύση απέναντι στην θάλασσα των mid-range Android-based smartphones. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι που το αποκαλούν τον πνευματικό διάδοχο του Nokia 720, οπότε αυτό από μόνο του αποτελεί μία βαριά κληρονομιά για το Nokia Lumia 735, καθώς το 720 εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα smartphones της οικογένειας Nokia Lumia.

    Lumia 735_4

    Οι πρώτες ματιές…

    Παρατηρώντας την εξωτερική εμφάνιση του Nokia Lumia 735 μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση σε σύγκριση με τα περισσότερα μοντέλα που ανήκουν στην  οικογένεια των Lumia. Ωστόσο, το mid-ranger της Microsoft είναι εμφανές πιο κομψό σε σχέση με τα low-range μοντέλα της Nokia που είναι θα λέγαμε ιδιαίτερα χοντροκομμένα. To υλικό που κυριαρχεί είναι το πλαστικό και η συσκευή έχει καλό κράτημα, καθώς λόγω της υφής των υλικών της δεν γλιστράει από το χέρι, ενώ παράλληλα διαπιστώσαμε ότι σχεδιασμός της διευκολύνει τον χειρισμό με το ένα χέρι. H συσκευή διαθέτει τα on/off και volume buttons στη δεξιά πλευρά, το audio in jack βρίσκεται στο επάνω τμήμα, στο κάτω μέρος υπάρχει η υποδοχή για την φόρτιση, ενώ η αριστερή πλευρά είναι εντελώς κενή.

    Lumia 735_7

    Lumia 735_5
    Στην εμπρόσθια επάνω πλευρά δεσπόζει η selfie κάμερα (ένα χαρακτηριστικό που λείπει από πολλά Nokia που ανήκουν στην χαμηλή κατηγορία) και η οποία αποτελεί το βασικό selling point του συγκεκριμένου Nokia (για το οποίο θα αναφερθούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια παρακάτω). Το Nokia Lumia 735 διαθέτει αφαιρούμενο καπάκι (θέλει αρκετή πίεση για να βγει), όπου η πρώτη ευχάριστη έκπληξη που διαπιστώσαμε στο εσωτερικό του, έχει να κάνει με το μέγεθος και το σχήμα της μπαταρίας της συσκευής (χωρητικότητα στις 2200mAh και αυτονομία που φτάνει και τις 8 ώρες υπό καθεστώς πλήρους χρήσης), όπου διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με τις μπαταρίες άλλων κατασκευαστών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το Nokia Lumia 735 ενσωματώνει λειτουργία wireless charging που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτελέσει ένα από τα στάνταρ χαρακτηριστικά πολλών εκ των συσκευών που θα δούμε στο μέλλον. Επιπλέον, στο πίσω τμήμα φαίνονται ξεκάθαρα το ηχείο, η primary camera, η θύρα για τη Nano SIM, όπως και η microSD port, η οποία μπορεί να δεχτεί κάρτες που φτάνουν έως τα 128GB.

    Lumia 735_3

    Ολοκληρώνοντας, οι εντυπώσεις που μας άφησε το Nokia Lumia 735 σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης ήταν άριστες, ενώ δεν θα μπορέσαμε να μην αναφερθούμε και στο ιδιαίτερα χαμηλό βάρος του (134 γραμμάρια), καθώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ελαφριά συσκευή.

    Υψηλή ποιότητα και άριστες επιδόσεις…

    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς guru της τεχνολογίας για να καταλάβει ότι το Nokia Lumia 735 φέρει μία ποιοτική και crystal clear οθόνη, η οποία διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα της και τα μοναδικά επίπεδα λεπτομέρειας που χαρίζει στο χρήστη. Το 4.7 ιντσών AMOLED display με ανάλυση 1280×720 pixels, πυκνότητα pixels στα 312ppi και ύπαρξη τεχνολογίας Clear Black display που ελλατώνει σημαντικά το πρόβλημα των αντανακλάσεων, παρέχει ένα ομολογουμένως ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα στον χρήστη. Όσον αφορά την προστασία του display  το Lumia 735 διαθέτει Gorilla Glass 3 της Corning, όπως άλλωστε και αρκετές συσκευές που εντάσσονται στη μεσαία κατηγορία. Προχωρώντας στα ενδότερα του συγκεκριμένου mid-ranger βρίσκουμε έναν τετραπύρηνο Snapdragon 400 (Cortex A7) με ταχύτητα ρολογιού στα 1.2GHz και 1GB μνήμης RAM. Ο παραπάνω συνδυασμός εγγυάται ικανοποιητικές επιδόσεις, με το Nokia Lumia 735 να ανταποκρίνεται θετικά και με χαρακτηριστική ευκολία στις περισσότερες απαιτητικές εφαρμογές που το δοκιμάσαμε.

    Lumia 735_2

    Σε ότι έχει να κάνει με τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, το mid-ranger της Microsoft παρέχει 8GB. Εάν σε κάποιους ο συγκεκριμένος χώρος δεν φαίνεται αρκετός, η λύση της microSD που φτάνει έως τα 128GB θα καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Επίσης, όπως συμβαίνει με όλα τα Nokia phones που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα και εδώ το λειτουργικό που υπάρχει είναι το Windows Phone 8.1 (Lumia Denim Firmware), το οποίο από ότι παρατηρήσαμε δεν εμφανίζει το παραμικρό πρόβλημα σε επίπεδο ταχύτητας και αξιοπιστίας. Στα υπόλοιπα tech specs του, το Lumia 735 δεν διαφέρει από τις basic δυνατότητες που προσφέρουν τα περίσσοτερα smartphones της κατηγορίας του, παρέχοντας: Bluetooth 4.0, DLNA, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi 802.11 b/g/n, καθώς και υποστήριξη A-GPS.

    Lumia 735_1

    It’s selfie time!

    Η Microsoft επιχειρεί να λανσάρει στην αγορά το Nokia Lumia 735 ως ένα “νεανικό” selfie phone, για αυτό και έχει προσθέσει μία εμπρόσθια κάμερα με ποιότητα στα 5MP, η οποία είναι βέβαιο ότι καλύπτει και με το παραπάνω τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, τραβώντας άκρως ικανοποιητικές και καθαρές selfies. Αν και στην αγορά υπάρχουν ορισμένες συσκευές που διαθέτουν ακόμη καλύτερη selfie-cam σε επίπεδο ανάλυσης, το Lumia 735 αναμφίβολα πετυχαίνει το σκοπό του. Μπορεί η μπροστινή κάμερα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, όμως από τη συσκευή της Microsoft δεν απουσιάζει και ένας κύριος αισθητήρας κάμερας που παρέχει ανάλυση 6.7MP. Σίγουρα, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μειονέκτημα της συσκευής, καθώς κατά τη γνώμη μας η ύπαρξη ενός αισθητήρα στα 8MP, θα ανέβαζε ακόμη πιο πολύ την ποιότητα της συσκευής. Παρόλα αυτά, ο ποιοτικός φάκος Carl Zeiss δεν απογοητεύει, ενώ παράλληλα συνοδεύεται από ένα ισχυρό LED Flash που διευκολύνει την καλή λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εκτός από τα παραπάνω οι κάμερες του Lumia 735 προσφέρουν λειτουργίες: Auto-Focus, Face Detection, Geo Tagging, ενώ δεν λείπει και το ειδικό software της Nokia για την επεξεργασία φωτογραφιών. Το Lumia 735 δύναται επίσης να τραβήξει video στα 1080p αρκετά καλής ποιότητας.

    Lumia 735_6

    To must-have Windows Phone!

    To Nokia Lumia 735 είναι το mid-ranger της Microsoft που δεν του λείπει τίποτα και μάλιστα το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα παρέχει όλα αυτά στο χρήστη σε πραγματικά ασυναγώνιστη τιμή, καθώς μπορεί η official τιμή του να είναι κοντά στα 290 ευρώ, όμως οι πιο ψαγμένοι users μπορούν να το βρουν και με 230 ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει ότι με ένα ποσό που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό, οι users μπορούν να αποκτήσουν ένα ελκυστικό mid-ranger αξιώσεων. Σταθερό, αξιόπιστο, με πολύ καλές επιδόσεις και νεανικό στυλ, το Lumia 735 έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει το must-have Windows Phone!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles