18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Nokia OZO, οι Φιλανδοί επιστρέφουν δυναμικά με την απόλυτη VR Camera!

    H Nokia μπορεί να μην είναι πλέον το δυνατό όνομα που ήταν κάποτε στην αγορά των consumer προϊόντων, ωστόσο κάθε φορά που εμφανίζεται ότι δουλεύει πάνω σε ένα προϊόν-έκπληξη, το brand της είναι τόσο ισχυρό που συγκεντρώνει μοιραία πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι λοιπόν μετά το ιδιαίτερα φιλόδοξο tablet N1, η φιλανδική εταιρεία ετοίμασε τη Nokia OZO, μία επαγγελματική κάμερα ειδική για λήψεις εικονικής πραγματικότητας, η οποία κοστίζει (ελπίζουμε να κάθεστε…) 60.000$ (55.000 ευρώ) και ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στην ευρωπαϊκή αγορά.

    ΝΟΚΙΑ ΟΖΟ 2

    Η Nokia OZO αμέσως ξεχωρίζει για το high-tech σφαιρικό design της, όπου στο εσωτερικό της υπάρχουν 8 φακοί. Είναι λογικό βέβαια να αναρωτηθείτε γιατί η VR κάμερα της Nokia φέρει στο εσωτερικό της 8 φακούς… Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόταση της Nokia είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να πραγματοποιεί λήψεις από 8 διαφορετικές κατευθύνσεις. Έτσι λοιπόν αντί ένας επαγγελματίας κινηματογραφιστής να πρέπει να στήσει 8 διαφορετικές κάμερες και 8 μικρόφωνα για να πετύχει την VR λήψη που επιθυμεί, η ξεχωριστή πρόταση της φιλανδικής εταιρείας  ουσιαστικά τα κάνει όλα… μόνη της, γλιτώνοντας μπόλικο χρόνο στον χρήστη της.

    NOKIA OZO 3

    Φυσικά με αυτή την τιμή αντιλαμβάνεστε ότι δεν αποτελεί μία πρόταση για το σπίτι, θα μπορέσει ωστόσο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και των κινηματογραφικών studios. Πάντως, ρίχνοντας της μία δεύτερη ματιά θυμίζει λίγο την αιωρούμενη σφαίρα με την οποία έκανε εξάσκηση ο Luke Skywalker, χρησιμοποιώντας το lightsaber του στο Star Wars (αν και η OZO θα είναι σταθερή και δεν θα κινείται ούτε θα ίπταται… προς το παρόν).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles