13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Nokia αποσύρει τους HERE Maps από το app store της Apple [UPDATED]

    Oι δημοφιλείς χάρτες της Nokia, οι HERE Maps, δεν αποτελούν πλέον εναλλακτική επιλογή για τους χρήστες συσκευών της Apple, καθώς η ίδια η Nokia τους απέσυρε από το app store.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία επέλεξε να μην διαθέτει πλέον τους χάρτες στο iOS, αφού οι πρόσφατες αλλαγές του iOS 7 έβλαψαν την εμπειρία χρήσης της εφαρμογής. Λέγοντας, εν ολίγοις, πως πλέον οι HERE Maps στο iPhone ή στο iPad δεν λειτουργούν όπως θα ήθελε η Nokia να γίνεται.

    here-maps-out-of-app-store-1

    Κατά λέξη, αναφέρει: «αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε την εφαρμογή Here Maps από το Apple App Store λόγω των αλλαγών που έγιναν πρόσφατα στο iOS 7 και οι οποίες βλάπτουν την εμπειρία χρήσης. Οι χρήστες iPhone μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την mobile web έκδοση των Here Maps από το m.here.com, από όπου και προσφέρονται βασικές λειτουργίες γύρω από την τοποθεσία τους, όπως η αναζήτηση, η δρομολόγηση, ο προσανατολισμός, οι πληροφορίες γύρω από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλα, εντελώς δωρεάν.» Προσθέτοντας πως «με την έκδοση για Windows Phone, έχουμε και ένα σχετικό SDK για Android, ενώ προσφέρουμε και έκδοση των Here Maps για Firefox OS. Η ομάδα ανάπτυξης ανακοίνωσε πρόσφατα και τα σχετικά εργαλεία ανάπτυξης των Here για Tizen. Η ομάδα των Here θα συνεχίσει να εξετάζει τις επιλογές της γύρω από το iOS.»

    Update 28/12:  Η Apple φαίνεται πως “έβαλε χέρι” στη Nokia καθώς η τελευταία με νέες δηλώσεις της είπε πως «δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε την Apple ή το iOS 7 – απλά η εφαρμογή δεν ήταν βελτιστοποιημένη για το iOS 7, οπότε αποφασίσαμε να την αφαιρέσουμε»

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles