16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Nokia, Samsung, Sony Mobile και άλλες εταιρείες δημιουργούν Συμμαχία για τη βελτίωση των υπηρεσιών εντοπισμού θέσης σε εσωτερικούς χώρους

    22 συνολικά εταιρείες* ανακοίνωσαν μία In-Location Alliance, μία συμμαχία που έχει ως στόχο της να διευκολύνει την “υιοθέτηση” από την αγορά υπηρεσιών εντοπισμού θέσης και πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους και σχετικών τεχνολογιών. Στα ιδρυτικά μέλη της συμμαχίας αυτής συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Sony Mobile, η Samsung, η Nokia και η Qualcomm, οι οποίες θα δημιουργήσουν πιλοτικές λύσεις βασισμένες στη -χαμηλής κατανάλωσης- τεχνολογία Bluetooth 4.0 και τα πρότυπα Wi-Fi ώστε να βελτιώσουν την ακρίβεια και να διαχειριστούν καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας που έχουν αυτές οι υπηρεσίες στις φορητές συσκευές, τις οποίες θα κληθούν κατόπιν να παρουσιάσουν στη Συμμαχία.

    Παρόλο που η Google προσφέρει ήδη μερικές υπηρεσίες εντοπισμού θέσης σε εσωτερικούς χώρους στην εφαρμογή της Google Maps 6.0, η νέα Συμμαχία των 22 εταιρειών είναι σχεδιασμένη ώστε να επιταχύνει την “υιοθέτηση” τέτοιων υπηρεσιών μέσα από ένα μεγάλο αριθμό mobile apps που θα είναι διαθέσιμες για τον καταναλωτή. Ακολουθώντας τις πιλοτικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε, οι σχετικές υλοποιήσεις για φορητές συσκευές αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέσα στο 2013, οπότε ίσως δούμε και τις πρώτες εφαρμογές και υπηρεσίες στην αγορά.

    Μία σημαντική προτεραιότητα για τη Συμμαχία θα είναι φυσικά να διασφαλίσει την απροβλημάτιστη λειτουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο θα συνυπάρχουν διαφορετικοί κατασκευαστές, προωθώντας κάποια standards πρότυπα που θα “υιοθετηθούν” από αυτούς.

    Ο ακριβής εντοπισμός θέσης σε εσωτερικούς χώρους θεωρείται, πάντως, μία τεχνολογία άκρως υποσχόμενη, προσφέροντας πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Αυτό για τον καταναλωτή θα μπορούσε, για παράδειγμα, να σημαίνει ότι θα μπορούσε να λαμβάνει οδηγίες για να βρει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρον αλλά και εξατομικευμένες προσφορές σε κοντινά καταστήματα, χρησιμοποιώντας πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο μέσα σε κτίρια. Θα μπορούσε ακόμη να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τον εντοπισμό ανθρώπων ακόμη και για την αυξημένη ασφάλεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια Συμμαχία από κολοσσούς του χώρου (αν και υπάρχουν και ηχηρές απουσίες) μόνο ενδιαφέρον θα μπορούσε να προκαλέσει και ελπίδες για σημαντικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα. Αναμένουμε!

    * Οι 22 εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη συμμαχία είναι οι ακόλουθες: Broadcom, CSR, Dialog Semiconductor, Eptisa, Geomobile, Genasys, Indra, Insiteo, Nokia, Nomadic Solutions, Nordic Semiconductor, Nordic Technology Group, NowOn, Primax Electronics, Qualcomm, RapidBlue Solutions, Samsung Electronics, Seolane Innovation, Sony Mobile Communications, TamperSeal AB, Team Action Zone και Visioglobe.

    Πηγές: The VergeEngadget

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles