18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Nokia σκέφτεται να πουλήσει τα κεντρικά της γραφεία στο Espoo, αλλά όχι να μετακομίσει

    Στην προσπάθεια της Nokia να αντιμετωπίσει την οικονομική δυσπραγία της που έχει προκύψει από την υιοθέτηση του Windows Phone λειτουργικού, που αδιαμφισβήτητα την έχει πάει «πίσω», τόσο σε επίπεδα κυκλοφορίας, άρα και κερδοφορίας, μία από τις σκέψεις που είχε το οικονομικό επιτελείο, όπως αποκαλύπτει το Reuters, είναι να πουλήσουν τα κεντρικά τους γραφεία στο Espoo. Η πώληση, όμως, δεν σημαίνει και μετακόμιση. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, η εταιρεία σκέφτεται να εκμεταλλευτεί μία τιμή πώλησης που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια δολάρια, αλλά να μισθώνει μετά το κτίριο, μέσω leasing.

    Η Nokia, περίπου σαν το Ελληνικό κράτος, αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα ρευστότητας και οι απανωτές ζημιές που ανακοινώνει την έχουν καταστήσει σαν εταιρεία,  παντελώς ανίκανη να έχει πίστωση, από τους τραπεζικούς οργανισμούς. Η σκέψη να απαγκιστρωθεί από κομμάτια της επιχείρησης που δεν σχετίζονται άμεσα με τον κύκλο εργασιών της, όπως τα ακίνητα, θα προσφέρει κάποια αναγκαία ρευστότητα που μπορεί να την αξιοποιήσει στην λειτουργία της.

    Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι Φινλανδοί αποφάσισαν σε προηγούμενο χρονικό διάστημα να κλείσουν το εργοστάσιο παραγωγής στο Salo, που βρίσκεται στην «έδρα» τους και τώρα να πουλήσουν και τα Κεντρικά Γραφεία τους, μόνο αισιόδοξο δεν μπορεί να ακούγεται. Μην ξεχνάμε ότι οι Φινλανδοί είναι ιδιαίτερα περήφανος λαός και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τους αποτελούν ένα σημείο αναφοράς γι αυτούς. Βέβαια, οι εποχές αλλάζουν, αλλά δεν παύει να σκεφτόμαστε πως είναι κρίμα η Nokia να αναγκάζεται να αλλάξει με αυτούς τους ρυθμούς.

    Ίσως ο Stephen Elop πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, για τις δεσμεύσεις που αποφάσισε να αναλάβει με τη Microsoft.

    Φώτο: The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles