20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Nokia X (X+ και XL). Ιδού η Android οικογένεια των Φινλανδών [MWC 2014]

    Μπορεί μέχρι πριν λίγο καιρό, οι φήμες ανακοίνωσής του να ακουγόταν σαν… “αστείο” κι όμως να που είναι πραγματικότητα! H Nokia εισχωρεί στον κόσμο του Android με την “οικογένεια” συσκευών X και, συγκεκριμένα, τα μοντέλα Nokia X, X+ και XL. Ναι είναι Android, αλλά όχι 100% όπως το έχεις στο μυαλό σου, καθώς έχουν και κάτι από… Microsoft.

    Nokia X Android Phone

    Ναι, τα νέα Nokia υποστηρίζουν Android εφαρμογές με έναν “διαφοροποιημένο” πάντως τρόπο, καθώς είναι βασισμένα στο forked AOSP Android OS. Μην περιμένετε, φυσικά, Google Apps στις συσκευές, ούτε κάποιο Play Store, αλλά ένα ειδικό Android store της Nokia για το κατέβασμα των εφαρμογών. Το “παρών” στις συσκευές δίνουν πάντως και αρκετές από τις υπηρεσίες των Nokia και Microsoft, όπως Here Maps, MixRadio, Skype και Outlook κ.ά.

    Τα μέλη της οικογένειας X λαμβάνουν σχεδιαστική έμπνευση από τη σειρά Lumia της Nokia, ωστόσο πρόκειται για συσκευές με έμφαση στη low-cost αγορά που απευθύνονται “στις μάζες” και όχι στο premium κοινό.

    Το Interface των τηλεφώνων έχει “χτιστεί” γύρω από κάτι που η Nokia αποκαλεί FastLane. Όταν κάνετε swipe με το δάκτυλό σας, σας φέρνει ένα είδος notification bar με πρόσφατες εφαρμογές, αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα καθώς και άλλες δραστηριότητες.

    Όσο για τα specs τους, το Nokia X διαθέτει οθόνη 4 ιντσών IPS ανάλυσης 800×480 pixels, 512MB RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμα μέσω microSD, κάμερα 3MPixels και έκδοση με υποστήριξη dual-SIM.

    Το Nokia X+ μοιράζεται τα ίδια specs με περισσότερη RAM (768ΜΒ) και μία microSD 4GΒ στη συσκευασία, ενώ το Nokia XL διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και κάμερες 5 και 2MPixels. Και τα τρία διαθέτουν επεξεργαστή dual-core Qualcomm Snapdragon S4 στο 1GHz και μπαταρία 1500mAh για τα δύο πρώτα (X, X+) και 2000mAh για το XL.

    Τα Nokia X και Χ+ θα είναι διαθέσιμα σε φωτεινό πράσινο, φωτεινό κόκκινο, κυανό, κίτρινο, μαύρο και λευκό χρώμα, ενώ το Nokia XL σε φωτεινό πράσινο, πορτοκαλί, κυανό, κίτρινο, μαύρο και λευκό χρώμα.

    Όσο για τις τιμές τους, το Nokia X κυκλοφορεί στα 89 ευρώ, το Nokia X+ στα 99 και το Nokia XL στα 109 ευρώ. Και οι τρεις προτάσεις θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με έμφαση στις αναπτυσσόμενες αγορές.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles