22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Noma: To καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

    Ο Rene Redzepi δεν είναι άλλος από τον σεφ που αναδόμησε αποκλειστικά με τη δουλειά του το ύφος της Σκανδιναβικής κουζίνας. Και αυτό το κατάφερε μέσα από το εστιατόριό του Noma, που βρίσκεται στο χώρο που στεγάζονταν παλιότερα ένα παλιό εργοστάσιο στο κέντρο της Κοπεγχάγης, και που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κέρδισε το επιφανές βραβείο του Καλύτερου Εστιατόριου στον Κόσμο, από το κορυφαίο περιοδικό του χώρου, το Restaurant. 8000 κριτικοί από ολόκληρο τον κόσμο έφεραν το Noma ξανά στην κορυφή, παγιώνοντας την επιτυχία και τη φήμη του.
    Μιλάμε για το εστιατόριο όπου μόλις καθήσεις σ’ ένα από τραπέζια του, τα δύο πρώτα πιάτα είναι ήδη σερβιρισμένα, καμουφλαρισμένα καλά ως ντεκόρ! Τα κόκκινα λουλούδια για παράδειγμα είναι ποτισμένα με εσκαργκό και τρώγονται! Η παρουσίαση των 26 πιάτων του μενού αποτελεί από μόνη της ένα μοναδικό θέαμα, με τα μύδια, την άγρια πάπια, τις γαρίδες, και τα άλλα απίθανα γκουρμέ πιάτα να είναι μαγειρεμένα με τους πιο απίθανους τρόπους και να αποτελούν σχεδόν έργα τέχνης. Το εστιατόριο έχει ήδη δύο αστέρια Michelin και οδεύει ήδη για το τρίτο…
    Πριν κερδίσει το βραβείο, ο Redzepi μέτραγε τα Σάββατα του 2008, 14 άτομα όλα κι όλα μέσα στη μέρα. Πλέον, όπως έγραψε στο twitter, η λίστα αναμονής έχει φτάσει και τα 1204 άτομα. Και για όσους τώρα ενδιαφέρονται τώρα και για το δια ταύτα, το κόστος δηλαδή, ε, μην περιμένουν πως θα γευματίσουν οικονομικά στο Noma. Το μενού των επτά πιάτων ξεκινάει από τις 1095 Δανέζικες κορώνες, περίπου 147 ευρώ, τα 12 πιάτα 190 ευρώ, ενώ εάν προσθέστε σαμπάνια, δύο μπουκάλια κρασί, μεταλλικό νερό, καφέ, τσάι, το σύνολο για πέντε άτομα φτάνει περίπου τα 1450 ευρώ.
    Άντε και καλή μας όρεξη… (μα είχα βάλει εκείνους τους καταλόγους από τα fast-food…)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles