11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    “Νομίζω ότι έσπασα το Vine”

    Ένας 16χρονος developer, ο Will Smidlein, κατάφερε να παρακάμψει τον περιορισμό των 6 δευτερολέπτων που διαθέτει το Vine, ανεβάζοντας σ’ αυτό ένα ολόκληρο video-clip – και συγκεκριμένα το “αθάνατo” κομμάτι “Never Gonna Give you Up” του Rick Astley.

    i-think-i-broke-vine

    “Νομίζω ότι έσπασα το Vine” ανέφερε στο twitter ο νεαρός, που αρνήθηκε αρχικά να δώσει λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς τα κατάφερε. Στη συνέχεια, βέβαια, μιλώντας με μέσα όπως το The Verge, σημείωσε τον τρόπο με τον οποίο συνέθεσε από την αρχή την εφαρμογή, μόλις αυτή έγινε διαθέσιμη για Android στο οποίο έχει εμπειρία ως προγραμματιστής. Ανέφερε ότι αναδημιούργησε μέρη του Vine API που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν posts, να προσθέτουν τίτλους και να εισάγουν thumbnail photos. Κατέβασε το μουσικό video του “Never Gonna Give You Up” και χρησιμοποιώντας μεθόδους, που αρνήθηκε να περιγράψει ακριβώς, μέχρι να βγει το patch για την εφαρμογή, δημοσίευσε το αρχείο στους servers του app. Και κάπως έτσι, κατάφερε να έχει ένα video 3,5 λεπτών στο Vine.

    Και ενώ πίστευε πως αυτό που έκανε ήταν μία “πλάκα” που θα έμενε μεταξύ φίλων, η προσπάθειά του έγινε “viral” στο Διαδίκτυο. Ένας μηχανικός του twitter, μάλιστα, επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε ευγενικά να κατεβάσει το post. Ο ίδιος το έκανε ζητώντας συγνώμη, ωστόσο το όλο θέμα τον έχει κάνει διάσημο.

    Και ίσως στο μέλλον του προσφερθεί μία θέση σε μία μεγάλη εταιρεία, όπως συμβαίνει με πολλούς “hackers” σαν αυτόν, αν και προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος, καθώς σε δύο βδομάδες ξεκινάει την παρακολούθηση ενός summer internship.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles