16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Νομοθεσία για αφαίρεση περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία από τις Ψηφιακές Πλατφόρμες εισάγει η Ε.Ε.

    european parliament

    Με στόχο να δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους καταναλωτές τους διαδικτύου, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε εισαγωγή νέας νομοθεσίας που αφορά το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και ειδικά το περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία. Η συγκεκριμένη νομοθεσία προβλέπει πως, οι ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει να αφαιρούν δημοσιεύσεις, που σχετίζονται με την τρομοκρατία, το αργότερο μία ώρα μετά την παραλαβή εντολής από τις αρμόδιες Αρχές.

    Η νομοθεσία προβλέπει επίσης κυρώσεις έως και 4% του συνολικού κύκλου εργασιών των εταιρειών, στις ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες δεν συμμορφώνονται με το νόμο, χωρίς όμως να υποχρεώνει τις πλατφόρμες να παρακολουθούν τις πληροφορίες που μεταδίδουν ή να χρησιμοποιούν προληπτικά φίλτρα ελέγχου.

    Η συγκεκριμένη νομοθεσία στοχεύει σε οποιοδήποτε υλικό όπως κείμενο, εικόνα, ηχητική εγγραφή ή βίντεο που υποκινεί ή ζητά τη συμβολή των χρηστών σε τρομοκρατικές πράξεις, παρέχει οδηγίες για τη διάπραξη τέτοιων αδικημάτων ή απαιτεί τη συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας. Επίσης έχει ως στόχο, περιεχόμενο που παρέχει καθοδήγηση για τρόπους κατασκευής και χρήσης εκρηκτικών, πυροβόλων όπλων και άλλων όπλων για τρομοκρατικούς σκοπούς.

    Για να βοηθήσουν τις μικρότερες πλατφόρμες, οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν πως η αρμόδια Αρχή είναι υποχρεωμένη να επικοινωνεί με τις εταιρείες που δεν έχουν λάβει ποτέ εντολή απομάκρυνσης, και να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την έκδοση της πρώτης παραγγελίας για την κατάργηση περιεχομένου που φιλοξενούν. Ταυτόχρονα το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει, πως οι Αρχές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων, από μια εταιρεία, στην οποία έχει υποβληθεί σημαντικός αριθμός εντολών απομάκρυνσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles