19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Βόρεια Κορέα: πυρηνικά, Anonymous, συνωμοσίες και υποψίες πολέμου

    kjbsdvs

    Εδώ και μέρες θα έχετε ακούσει στα δελτία ειδήσεων την αυξανόμενη ένταση που έχει προκύψει μεταξύ του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και της Νότιας, με άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι μεν φέρονται να απειλούν με επίθεση με πυρηνικά, οι δε έχουν μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους και των στρατιωτικών τους δυνάμεων στο νέο πεδίο που αποφάσισαν απ’ ότι φαίνεται να κάνουν επέμβαση.

    Όσο κλιμακώνεται η ένταση, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κατακλύζονται από πληροφορίες και φωτογραφίες για το πού μεταφέρει ο Kim Jong Un τους πυραύλους του, ή φτιάχνουν ψυχολογικά προφίλ του δικτάτορα και προέδρου μίας από τις πιο εσωστρεφείς χώρες που υπάρχουν στον κόσμο. Ενώ παράλληλα, όλα τα ειδησεογραφικά αλλά και τεχνολογικά sites των ΗΠΑ, γράφουν γραμμές επί γραμμών σε θέματα για πυρηνικούς πυραύλους, οπλικά συστήματα και θεωρίες πολέμου.

    Με τη σειρά τους, μέλη της ιντερνετικής κολλεκτίβας των Anonymous προχώρησαν στην παραβίαση του Uriminzokkiri, του κεντρικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Βορείου Κορέας, μαζί με τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Flickr. Ειδικά το stream του Flickr, αντί να περιέχει «πατριωτικές» εικόνες του καθεστώτος, περιέχει μερικές… ενδιαφέρουσες εικόνες που αποδεικνύουν εμφανέστατα ότι έχει παραβιαστεί, όπως αυτή:

    nkorea5n-4-web

    Ο λογαριασμός Twitter του ειδησεογραφικού πρακτορείου, αντί για εικόνα προφίλ, είχε αυτή την αναγνωρίσιμη εικόνα που χρησιμοποιούν οι Anonymous:

    nkorea5n-2-web

    Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως έχουν πρόσβαση στο Kwangmyong, το εθνικό Intranet, κάτι που αμφισβήτησαν πολλά ειδησεογραφικά sites και για το οποίο οι Anonymous απαντούν ότι το έχουν καταφέρει συνδέοντας το τοπικό intranet με το παγκόσμιο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας παραβιασμένες dial up γραμμές, αλλά και μακράς εμβέλειας WiFi repeaters. Δείτε την ανακοίνωση τους στο pastebin, εδώ.

    Πολλές είναι οι φωνές δε, ήδη, που λένε πως η κρίση αυτή έχει δημιουργηθεί για εσωτερική κατανάλωση στις ΗΠΑ ενώ ποτέ δεν υπήρξαν υπαρκτές απειλές και πως το θέμα είναι μεταξύ της Βορείου και Νοτίου Κορέας. Ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως με αυτή την κλιμακούμενη ένταση αποφεύγει η διεθνής κοινότητα να αντιμετωπίσει την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνει στο καθεστώς της Βορείου Κορέας, ή προσπαθεί, για άλλους λόγους, να λύσει αυτό το ζήτημα χρησιμοποιώντας άλλη μία φορά τις πολεμικές της μηχανές.

    Για να δούμε… θα εξελιχτεί και η Βόρεια Κορέα σε ένα νέο Αφγανιστάν για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ; Σε άλλο ένα πεδίο εκτόνωσης των αναγκών για πόλεμο; Ή θα ηρεμίσουν τα πράγματα και θα μείνουν ως έχουν; Οι επόμενες μέρες θα δείξουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles