18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το Galaxy Note 4 σπάει το φράγμα των 40.000 στο AnTuTu

    Πολλές high-end συσκευές ήταν για αρκετό καιρό “κολλημένες” κοντά στις 35.000 μονάδες του δημοφιλούς AnTuTu benchmark, αλλά το Galaxy Note 4 σπάει πρώτο το ψυχολογικό φράγμα των 40.000!

    note 4 antutu 2

    Αυτό ισχύει για την έκδοση με το οκταπύρηνο Exynos 5433 chipset, το οποίο ενσωματώνει 64-bit σετ εντολών σε αντίθεση με το Qualcomm Snapdragon 805 που βρίσκεται στην έτερη έκδοση της συσκευής της Samsung. Με βάση αποτελέσματα μέτρησης του AnTuTu που δημοσιεύθηκαν, το Galaxy Note 4 άγγιξε τις 40.300 μονάδες, λίγο πίσω από το κορυφαίο Tegra K1 chipset της nVidia που όμως δεν έχει μπεί ακόμα σε συσκευή προς διάθεση. Η έκδοση με το Snapdragon chipset είναι αρκετά πιό πίσω, στις 35.000 μονάδες, πολύ κοντά sτα περυσινά και φετινά high-end smartphones, ενώ δείχνει υποδεέστερη και στην επεξεργασία 3D γραφικών, με το Adreno 420 να μην μπορεί να χτυπήσει το Mali-T760 του Exynos SoC.

    note 4 antutu

    Αξίζει να αναφέρουμε πως το Exynos (με τους τέσσερις Cortex A-57 και τους τέσσερις Cortex A-53 πυρήνες) μάλλον θα αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα από το επερχόμενο Android L OS, οπότε θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το Snapdragon 805 που αγγίζει το “ταβάνι” του ήδη. Και οι δύο εκδόσεις του Note 4 θα έχουν 3GB RAM, οπότε μένει να δούμε αν θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις αγορές, σε τι τιμή και φυσικά το τι αυτονομία θα επιτυγχάνει η καθεμία.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles