19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Nova: Αναπτύσσει το δικό της δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι, με μια γιγαντιαία επένδυση ύψους 2 δις. ευρώ!

    Η Nova, μέλος του κολοσσού που ακούει στο όνομα: United Group, είναι γνωστό ότι αποτελεί μια εταιρεία που εξελίσσεται διαρκώς, δημιουργώντας καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας μας. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Nova έχει επενδύσει περισσότερα από 1.5 δις. ευρώ. Ωστόσο, τα σχέδια της Nova είναι ακόμη πιο τολμηρά για το κοντινό μέλλον, καθώς η Nova μέσα στην επόμενη πενταετία, φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και ως ένας μεγάλος πάροχος υποδομών.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Νοva θα αναπτύξει υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας. Με την επένδυση αυτή η Nova θα εγκαταστήσει υποδομές για το μέλλον, με την ανάπτυξη 22.000 χιλιομέτρων οπτικών ινών νέας γενιάς, που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες για υπερυψηλές ταχύτητες. Πολύ σύντομα οι συνδρομητές της Nova θα μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH) .

    Με αυτόν τον τρόπο, η Nova πρόκειται να βοηθήσει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της χώρας μας στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη θέση της Ελλάδος, η οποία υπολείπεται στα δίκτυα νέας γενιάς σε σύγκριση με τον κοινοτικό μέσο όρο (τόσο σε υποδομές και εγκαταστάσεις όσο και σε κόστος παροχής υπηρεσιών). Με την συγκεκριμένη επένδυση, η Nova φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα και να καταστεί καταλύτης στην εθνική προσπάθεια που γίνεται, έτσι ώστε να φτάσουμε στο 100% αξιοποίηση της οπτικής ίνας για το σύνολο του πληθυσμού και των επιχειρήσεων μέχρι το 2030. Παρόλα αυτά, εστιάζοντας σε μια καθαρά ανθρωποκεντρική αντίληψη, το focus δεν θα είναι όμως οι γραμμές αλλά… ο άνθρωπος, καθώς η Nova επιθυμεί να επενδύσει στην δυνατότητα όλων των Ελλήνων να γίνουν «κοινωνοί» της εξελισσόμενης εποχής του Gigabit, απολαμβάνοντας  ασύλληπτα γρήγορες ταχύτητες από την άνεση του σπιτιού τους.

    Με αφορμή τη νέα δυναμική επένδυση της Nova, έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη μια ξεχωριστή εκδήλωση, στην οποία η κ. Victoriya Boklag, CEO της United Group και ο κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova ανέλυσαν το πλάνο της Nova, το οποίο ξεκινάει από το 2022 και φτάνει μέχρι το 2027 (ήδη μέλιστα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες τεχνικές διεργασίες που αφορούν στην εγκατάσταση του νέου δικτύου οπτικών ινών). Συγκεκριμένα, η Victoriya Boklag, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χώρα για τη United Group. Το έχουμε αποδείξει με την επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας,  με την πρόσθετη επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που ανακοινώνουμε σήμερα. Αυτό το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου 10 Gigabit με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για ευρυζωνικές ταχύτητες για τις επόμενες γενιές. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές και στις επιχειρήσεις και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση αυτού ακριβώς του οράματος».

    Από την μεριά του, ο κ. Γεωργιόπουλος, δήλωσε: «Η Nova, ως πάροχος  υποδομών ευρείας κλίμακας, παρέχει πλέον επιλογές στους Έλληνες ιδιώτες και  επιχειρήσεις, μετά από πολλές δεκαετίες. Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού πλάνου που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, δημιουργούμε ψηφιακές υποδομές 10 Gigabit. Σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας, ταχύτητες  έως 1 Gigabit, συμπληρώνοντας έτσι το πρόσφατο λανσάρισμα της πλατφόρμας EON και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G. Εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες  μας στην κινητή, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καθιστώντας την τεχνολογία του αύριο  διαθέσιμη σήμερα».

    Αναμφίβολα, το μέλλον προμηνύεται συναρπαστικό και η Nova δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή μόνο το momentum, αλλά και το «know-how» για να κάνει το «όνειρο» του Gigabit με Fiber to the Home πραγματικότητα!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles