15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H Novalia θέλει να σε κάνει να παίξεις drums σε μία… αφίσα

    Ποιος σας είπε ότι το χαρτί “πεθαίνει”; Κάποιοι διαφωνούν, θέλουν μάλιστα να το κάνουν και… interactive.

    beat-poster

    Η Novalia, μια εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελείται από μία ομάδα επτά επιστημόνων, προγραμματιστών και σχεδιαστών, έχει βάλει ως στόχο της να μετατρέψει το χαρτί σε μία διαδραστική πλατφόρμα.

    Το πρώτο τους εγχείρημα είναι ένα διαδραστικό πόστερ, το οποίο μπορεί δυνητικά να λειτουργεί ως drum kit. Μπορεί να παράγει έως 7 (!) διαφορετικούς ήχους, επιτρέποντάς σας να συνθέσετε τους αγαπημένους σας ρυθμούς ή να προσθέσετε τα δικά σας “χτυπήματα” σε μουσικές που ήδη παίζουν. Χρησιμοποιώντας την printed-touch τεχνολογία, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε ένα drum-kit επτά κομματιών, χωρίς καν να χρειάζεστε sticks.

    novalia-drum-poster1

    Λειτουργεί χρησιμοποιώντας αισθητήρες αφής τυπωμένους με ηλεκτρικά αγώγιμο μελάνι, στους οποίους επισυνάπτεται ένας απλός τυπωμένος πίνακας κυκλωμάτων. Μπορεί να αναγνωρίσει πότε κάποιος αγγίζει ένα σημείο του, με τον ίδιο τρόπο που μία οθόνη αφής σε μία έξυπνη συσκευή μπορεί να αναγνωρίσει τα δάκτυλά σας.

    Η ομάδα αναπτύσσει δύο versions του poster, μία που θα μπορεί να συνδέεται με το iPhone ή το iPad σας μέσω Bluetooth παίζοντας τους ήχους ασύρματα και μία αυτόνομη έκδοση που μετατρέπει επιφάνεια της αφίσας σε ένα ηχείο.

    Η εταιρεία αναφέρει ότι το καινοτόμο “gadget” της θα μπορεί να ανακυκλώνεται εύκολα, καθώς τα ηλεκτρονικά μέρη είναι ξεχωριστά από το χαρτί.

    Η Novalia έχει τοποθετήσει το drum poster της προς χρηματοδότηση στο Kickstarter ενώ περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό να μπορείτε να πάρετε από το ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles