19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Όταν οι πράκτορες της NSA δεν παρακολουθούν «τρομοκράτες», αλλά τις πρώην τους

    Τουλάχιστον 12 στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν από το 2003 τους μηχανισμούς παρακολούθησης εναντίον των «τρομοκρατών», για να παρακολουθήσου… τις πρώην τους (ή τις νυν που έγιναν πρώην). Αυτό αποκαλύπτει σε επιστολή του ο Γενικός επιθεωρητής της υπηρεσίας George Ellard, σε επιστολή του προς τον επικεφαλή της Επιτροπής της Γερουσίας που εποπτεύει την υπηρεσία, Γερουσιαστή  Charles Grassley.

    j20_nsa

    Οι πράκτορες της NSA που καταγράφονται στην επιστολή αυτή, έπειτα από αίτημα της επιτροπής προς τον Επιθεωρητή να αξιολογήσει την χρήση των μέσων που διαθέτει η NSA, προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τις συντρόφους τους ή συγγενείς, καταγράφοντας ηλεκτρονική αλληλογραφία, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, είτε βρίσκονταν εντός των ΗΠΑ ή εκτός. Υπάρχει μάλιστα καταγγελία μίας γυναίκας που κατηγορεί τον πρώην εραστή της, υπάλληλο.

    Φυσικά, η διαπίστωση του Γενικού Επιθεωρητή, όσο αστεία κι αν είναι εφόσον είναι «κατάντια» για ένα εραστή να χρησιμοποιεί τέτοια μέσα για να καλύπτει τις ανασφάλειές του σε σχέση με την ερωμένη του, επισημαίνει το σοβαρότερο πρόβλημα: πως τα μέσα της τόσο ευρείας παρακολούθησης από την NSA, βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων που δεν ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά και αποδυναμώνουν τους ισχυρισμούς της Αμερικανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται μόνο σε «ξένους». Λες κι αυτό από μόνο του είναι θεμιτό. Αλλά ο τρόπος που οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται την τεχνολογία για να εποπτεύουν τους πολίτες τους, δεν είναι μόνο Αμερικανικό ζήτημα. Είναι παγκόσμιο. Είναι και Ελληνικό. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα το αντιμετωπίσουμε στα σοβαρά, όλοι μας.

    Thanks for the tip Chris ;)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles