16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Τα μάθατε ε; Η NSA συλλέγει 200 εκατομμύρια SMS κάθε μέρα, SMS χρηστών απ’ όλο τον κόσμο

    Οι διαρροές για την παράνοια του προγράμματος PRISM το οποίο εκτελεί η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειες, από τον Edward Snowden, δεν έχουν τελειωμό. Εχθές η εφημερίδα Guardian προχώρησε σε άλλη μία εξωφρενική αποκάλυψη: την αποκάλυψη του προγράμματος Dishfire, σύμφωνα με το οποίο συλλέγονται καθημερινά 200 εκατομμύρια SMS κάθε μέρα, από χρήστες σε όλο τον κόσμο και τα επεξεργάζονται.

    text-message

    Η επεξεργασία των SMS πραγματοποιείται από μία ξεχωριστή υπηρεσία, την Prefer, η οποία εκδίδει καθημερινές αναφορές για την NSA και τα στελέχη της, θεωρούν το πρόγραμμα παρακολούθησης των SMS “χρυσορυχείο».

    Το Dishfire δεν συλλέγει μόνο τα κείμενα των SMS. Συλλέγει ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων, εικόνες, αλλά και λεπτομέρειες για τη ζωή ή τις προτιμήσεις των χρηστών, όπως μηνύματα που στέλνουν οι τράπεζες για τις συναλλαγές τους, ή τα μηνύματα που λαμβάνει κανείς όταν περνά τα σύνορα της χώρας του και περνάει σε συνεργαζόμενο πάροχο. Και φυσικά, καταγράφονται τα στοιχεία της κάρτας SIM…

    757975eb-636f-48d5-8e1a-476ad212db48-460x345

    Κι αν κάθε φορά που ακούτε για το πρόγραμμα PRISM της NSA το θεωρείτε «Αμερικανιά» και μόνο, μάθετε πως, σύμφωνα με την παρουσίαση που αποκαλύπτει η Guardian, τα SMS Αμερικανών χρηστών διαγράφονται από το σύστημα σχετικά σύντομα μετά τη λήψη τους καθώς η υπηρεσία κινείται στα όρια της τοπικής νομιμότητας. Τα SMS όμως που συλλέγονται από τους χρήστες – κατοίκους του υπόλοιπου κόσμου, παραμένουν αποθηκευμένα και επεξεργάσιμα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Τι κι αν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εκφώνησε ένα πολύ μακρύ λόγο σήμερα,  για να αντιμετωπίσει τις ολοένα και αυξανόμενες φωνές διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο; Διαβάζοντας την ομιλία του καταλαβαίνει κανείς πως τίποτα από αυτή την παράλογη συλλογή πληροφοριών για τους πολίτες του κόσμου δεν πρόκειται να σταματήσει, απλά ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαβεβαιώνει πως είναι «για το καλό μας», όπως τα περισσότερα εγκλήματα άλλωστε.

    Για το θέμα των SMS και των κλήσεων πάντως, αν ανησυχείτε για την ιδιωτικότητά σας (και καλώς κάνετε) δοκιμάστε την εφαρμογή Redphone για Android και την αντίστοιχη TextSecure .

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles