18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέες απίστευτες αποκαλύψεις για hacking των NSA και GCHQ σε κορυφαίο κατασκευαστή καρτών SIM!

    Νέο δημοσίευμα του “The Intercept”, με βάση έγγραφα που προέρχονται και πάλι από τις διαρροές του Edward Snowden, αποκαλύπτει με λεπτομέρειες μία ακόμη παραβίαση ασφαλείας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες κατάφεραν να χακάρουν το δίκτυο της Gemalto, ενός κορυφαίου κατασκευαστή καρτών SIM και να αποκτήσουν “μυστικά κλειδιά” που μπορούν να “ξεκλειδώσουν” τις λειτουργίες του κινητού σας τηλεφώνου.

    sim card

    Πρόκειται για μία τεράστια παραβίαση που μπορεί να κάνει τη συσκευή σας “ευάλωτη” απέναντι στις πιο ισχυρές μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν δυνητικά τις επικοινωνίες σας, τόσο στο κομμάτι της φωνής όσο και σε αυτό των δεδομένωνχωρίς να ζητούν ή να λαμβάνουν έγκριση από εταιρείες τηλεπικοινωνιών ή κυβερνήσεις. 

    Η Gemalto, πελάτες της οποίας είναι μεταξύ άλλων τα τέσσερα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής στις ΗΠΑ, παράγει πάνω από 2 δισ. κάρτες SIM κάθε χρόνο, ενώ συνεργάζεται με 450 wireless network providers σε 85 χώρες ανά τον πλανήτη. Η εταιρεία φαίνεται ότι δε γνώριζε για την παραβίαση, έως ότου ενημερωθεί από το “The Intercept” για τη διαρροή και, όταν συνέβη αυτό, την Τετάρτη, το εσωτερικό team ασφαλείας της ξεκίνησε σχετικές έρευνες ώστε να διαπιστώσει πώς έγινε το hacking στο σύστημά της χωρίς να το αντιληφθεί ή να υπάρξουν ίχνη. Οι πληροφορίες θέλουν μέλη της GCHQ και της NSA να έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στα εσωτερικά δίκτυα της Gemalto και να έχουν τοποθετήσει malware σε υπολογιστές, ώστε να αποκτήσουν την πρόσβαση που επιθυμούσαν.

    Οι αποκαλύψεις προκαλούν και πάλι τις γνωστές ανησυχίες σχετικά με ζητήματα ιδιωτικότητας που μας έχουν απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πόσο “βαθιά” είχαν διεισδύσει οι υπηρεσίες ασφαλείες σε κάθε μορφή ψηφιακής επικοινωνίας μας και πόσο “διάτρητα” αποδεικνύονται τελικά τα δίκτυα ακόμη και κορυφαίων εταιρειών σε περίπτωση που στοχοποιηθούν…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles