16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η NSA είχε πρόσβαση και σε offline υπολογιστές

    Δημοσίευμα της New York Times αποκαλύπτει ότι η NSA είχε καταφέρει να βρει τον τρόπο να έχει πρόσβαση σε υπολογιστές ανά τον κόσμο, ακόμη και στην περίπτωση που αυτοί δεν ήταν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

    NSA HQ at Fort Meade, Maryland

    Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, που βασίζεται σε έγγραφα τα οποία έχουν διαρρεύσει στο πλαίσιο των αποκαλύψεων του Edward Snowden, αναφέρει ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ έχει αναπτύξει μία “μυστική τεχνολογία” που βασίζεται στις ραδιοσυχνότητες και της έχει επιτρέψει να αποκτά πρόσβαση σε υπολογιστές, ακόμη κι αν είναι offline.

    NSA Uses Radio Frequencies to Penetrate Computers

    Χρησιμοποιώντας ειδικά “εμφυτεύματα” (που μπορούν να έχουν τη μορφή συσκευών όπως π.χ. ένα USB καλώδιο ή άλλου τύπου περιφερειακό hardware), τα οποία έχει τοποθετήσει σε ένα laptop είτε ο ίδιος ο κατασκευαστής είτε κάποιος πράκτορας, η NSA αποκτά πρόσβαση σε αυτό αποσπώντας πολύτιμες πληροφορίες. Και κάπως έτσι, μία από τις κοινές πεποιθήσεις ότι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα κατά της παρακολούθησης είναι ένας υπολογιστής να βρεθεί εκτός σύνδεσης, διαψεύδεται πανηγυρικά.

    Η σχετική τεχνολογία που ανέπτυξε η NSA -και χρησιμοποιεί από το 2008- αποτελεί μέρος ενός προγράμματος με την κωδική ονομασία Quantum, το οποίο, όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκε για την κατασκοπεία από πλευράς της NSA σε περιπτώσεις Κινέζων hackers, ρωσικών στρατιωτικών δικτύων, Μεξικανών εμπόρων ναρκωτικών και υπολογιστών σε Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και Ινδία, όπως επίσης και σε κάποιες περιπτώσεις εμπορίας οργάνων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα “εμφυτεύματα” του Quantum φαίνεται, επίσης, ότι αξιοποιήθηκαν και στην περίπτωση της κυβερνοεπίθεσης Stuxnet εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, ενώ δεν υπάρχουν έως τώρα ενδείξεις ότι έχουν χρησιμοποιηθεί εντός των ΗΠΑ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles